21 oktober 2016 In de media

Vitesse houdt veel gevraagde Navarone Foor buiten media

Vitesse kreeg de afgelopen weken veel verzoeken voor een interview met Navarone Foor. De ex-voetballer van NEC speelt zondag in Nijmegen de voor hem extra pikante derby. Vitesse heeft echter alle aanvragen afgezegd.
Dat betekent concreet dat Foor niet in de publiciteit zal verschijnen de komende dagen. Veel journalisten wilden Foor vragen stellen over de derby en wat het voor hem betekent met Vitesse terug te keren bij zijn oude club. Vitesse heeft in overleg met de speler echter besloten hem rust te geven. Hij hoeft geen interviews te geven van de club.

De 24-jarige Foor, geboren in Opheusden, is een kind van de club NEC. Hij speelde vanaf zijn jeugd voor de Nijmeegse club. Pas afgelopen zomer maakte hij de overstap toen Vitesse hem een lucratief aanbod deed.

Rust en focus
'Het is een keuze om in rust en focus toe te werken naar de wedstrijd van zondag. Daarbij is in eerdere interviews al het nodige gezegd en geschreven over de overstap en rivaliteit. In de tussentijd is er niks veranderd', stelt Vitesse in een verklaring. Volgens de club zou het ook een herhaling van zetten worden met eerdere reacties van Foor over zijn gevoelige overgang van afgelopen zomer.

De derby tegen rivaal NEC doet altijd veel stof opwaaien in beide steden. Dat de terugkeer van Foor in de Goffert in Nijmegen gevoelig ligt, bleek vandaag al weer uit een (ludieke) actie van NEC-fans. In het centrum van Nijmegen is een afbeelding van het hoofd van Navarone Foor te zien in de vorm van een verbodsbord. Dat is als spotprent opgehangen op een lantarenpaal. 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: