22 augustus 2019 In de media

Vitesse-huurling Musonda kent geen twijfels over doorbraak bij Chelsea

Charly Musonda junior kent geen twijfels: hij gaat doorbreken bij Chelsea. De huurling van Vitesse is zijn zelfvertrouwen na anderhalf jaar vol blessureleed niet kwijtgeraakt.
Musonda arriveerde op vijftienjarige leeftijd bij Chelsea en werd toen gezien als een van de grootste talenten van de wereld. Nu, ruim zeven jaar verder, nadert de Belg zijn 23ste verjaardag en speelt hij op huurbasis voor Vitesse. Die club hoopte vorig seizoen al van Musonda te kunnen genieten, maar door een zware knieblessure stond hij bijna het gehele voetbaljaar 2018/19 buitenspel.

In het seizoen daarvoor ging het voor Musonda ook al mis bij Celtic. Nu is het wonderkind van weleer weer fit en wil hij laten wat hij in zijn mars heeft. 'Ik weet dat mensen aan me zullen twijfelen, want na anderhalf jaar zullen zij niet weten of ik nog dezelfde speler ben. Maar diep van binnen weet ik hoe goed ik kan zijn', zegt Musonda tegen The Independent.

'Ik wil de wereld laten zien wat ik kan, ik wil bewijzen dat ik nog steeds dezelfde Charly Musonda ben', vervolgt de technicus. 'Ik weet honderd procent zeker dat ik kan doorbreken bij Chelsea. Misschien is dat een beetje naïef, of heb ik té veel vertrouwen, maar dit is mijn droom sinds ik vijftien was en die droom is nooit veranderd. Ik wil het Chelsea-shirt nog minstens een keer dragen.'

Musonda speelde tot dusver zeven officiële wedstrijden voor Chelsea, waarvan drie in de Premier League. Zijn contract op Stamford Bridge loopt tot medio 2022 door.

VI / foto’s SV

Hoofdsponsor: