3 september 2019 In de media

Vitesse huurt Blackman van Chelsea

Jamal Blackman wordt komend seizoen gehuurd van Chelsea FC. De 25-jarige keeper herstelt momenteel van een beenbreuk. Vitesse biedt Blackman de kans om, nadat zijn revalidatie erop zit, mee te trainen met het eerste elftal.
De bijna twee meter lange keeper is voormalig jeugdinternational van Engeland en heeft de jeugdopleiding van Chelsea FC doorlopen. In de afgelopen jaren werd Blackman onder meer verhuurd aan Middlesbrough, het Zweedse Östersunds FK, Wycombe Wanderers, Sheffield United en Leeds United. Hij speelde al ruim 100 officiële wedstrijden.

Technisch directeur Mo Allach: “Zodra Jamal weer fit is sluit hij bij ons aan. Jamal is een goede keeper, maar hij komt terug van een zware blessure. Dat is een intensief traject. In overleg met Chelsea hebben we bepaald dat hij zich bij ons optimaal kan opwerken naar het gewenste niveau. Immers is het gat naar het eerste elftal van Chelsea op dit moment te groot en is het ondoenlijk om Jamal aan te laten sluiten bij de jeugdopleiding.

En dus kunnen wij hem, dankzij de goede relatie met Chelsea, uitkomst bieden. Laat duidelijk zijn dat we al fantastische keepers in onze selectie hebben, waar we bovendien het volste vertrouwen in hebben. De deal met Jamal richt zich daarom op het aanbieden van een platform voor hem waar hij weer kan toewerken naar het gewenste niveau.”

Vitesse / foto’s Talkchelsea.net

Hoofdsponsor: