29 augustus 2022 In de media

Vitesse huurt targetman Bartosz Bialek van VfL Wolfsburg

In navolging van Kacper Kozlowski heeft Vitesse opnieuw een Poolse speler aan boord gehaald. Het gaat om de 20-jarige spits Bartosz Bialek, die voor één seizoen gehuurd wordt van VfL Wolfsburg. De aanvaller sluit per direct aan bij de selectie van trainer Thomas Letsch.

Bialek is een klassieke spits, die zijn loopbaan in zijn geboorteplaats begon, bij Stal Brzeg. Via MKS Olawa kwam de aanvaller in 2014 terecht bij Zaglebie Lubin. Daar debuteerde Bialek een dag voor zijn achttiende verjaardag in het eerste elftal. Wat volgde was een sterk debuutseizoen, waarin zijn doelpuntenmoyenne behoorlijk was met negen goals in negentien Ekstraklasa-duels. Daarmee verdiende de Pool een transfer naar VfL Wolfsburg. Daar staan inmiddels 36 wedstrijden achter de naam van Bialek, ware het niet dat dit met name invalbeurten betroffen. Tot slot beschikt de kersverse Vitesse-aanwinst ook over internationale ervaring, met meer dan twintig jeugdinterlands voor Polen en een optreden in de UEFA Europa League.

Technisch directeur Benjamin Schmedes omschrijft Bialek als een typische spits. “Bartosz is een echte targetman, die het onder meer moet hebben van zijn lengte, power en doelgerichtheid. Hij kan goed schieten, maar ook aardig koppen. Bovendien is hij absoluut geen statische spits; hij is zeer actief en bemoeit zich nadrukkelijk met het spel. Wij verwachten dat Bartosz met deze kwaliteiten iets extra’s kan toevoegen aan onze ploeg. Hij voorziet onze voorhoede van een belangrijke impuls”, aldus Schmedes. “Ik wil de leiding van VfL Wolfsburg bedanken voor de fijne gesprekken die geleid hebben tot deze huurovereenkomst.”

Bialek heeft al meer dan dertig Bundesliga-duels in de benen, maar kwam dit seizoen nog niet in actie voor VfL Wolfsburg. “De overstap naar Vitesse voelt als de perfecte keuze voor mij”, geeft de rechtsbenige spits aan. “Na een aantal zeer goede gesprekken kan ik niet wachten om mijn nieuwe teamgenoten te leren kennen en samen met hen de strijd aan te gaan. Ik heb Vitesse zich afgelopen zaterdag zien terugknokken naar een gelijkspel en hoop dat we in de komende periode steeds meer punten kunnen pakken. Ik ga alles geven voor de club en de supporters.”

Vitesse heet Bialek van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: