21 oktober 2016 In de media

Vitesse in 3 uitduels zonder zege

Na een voortvarende start van de competitie is Vitesse nu 3 uitduels zonder zege. Met de derby tegen NEC wacht in Nijmegen een zware opgave voor de Arnhemse club.
Vitesse neemt met Lewis Baker een man in vorm mee naar De Goffert. De Engelsman heeft in de laatste 4 eredivisieduels van Vitesse gescoord. De laatste Vitessenaar die in 5 eredivisieduels op rij scoorde, was Wilfried Bony: 9 (!) duels op rij in de periode februari tot en met april 2013. Inclusief de KNVB-beker scoorde Baker intussen wel in 5 officiële duels op rij voor de Arnhemse club. Baker heeft sinds zijn komst naar Nederland, vorig seizoen, nu 4 doelpunten uit directe vrije trappen gemaakt.

De Gelderse derby tussen NEC en Vitesse werd in de eredivisie 27 keer in Nijmegen gespeeld. NEC won de meeste wedstrijden: 16 keer. Vitesse won 9 keer en slechts 2 keer werd het gelijk. Vitesse won 7 van de eerste 10 eredivisie-wedstrijden tegen NEC in Nijmegen, maar boekte slechts 2 overwinningen in de laatste 17 wedstrijden bij de rivaal. Die 2 zeges kwamen wel in de laatste 4 ontmoetingen in de Waalstad tot stand.

De laatste uitzege dateert van 29 september 2013 (2-3). Kelvin Leerdam en Theo Janssen brachten Vitesse 2 keer aan de leiding, maar Christoph Hemlein en Michael Higdon leken NEC aan een punt te helpen. Een doelpunt van Lucas Piazón in blessuretijd bracht Vitesse uiteindelijk de overwinning.

Vorig seizoen won NEC (op 3 april) met 2-1 door goals van Anthony Limbombe en Dario Dumic. Lewis Baker scoorde uit een directe vrije trap voor Vitesse.

De Chelsea-huurlingen Baker (5) en Nathan (2) maakten dit seizoen samen 7 van de 14 goals van Vitesse in de eredivisie (50%). Ricky van Wolfswinkel scoorde 3 keer in 6 eredivisieduels met NEC, maar nog nooit namens Vitesse. De goals werden gemaakt in dienst van FC Utrecht.

Navarone Foor kwam deze zomer over van NEC, waar hij de afgelopen 5 seizoenen goed was voor 14 goals in 152 wedstrijden in de eredivisie en eerste divisie.

Alle 17 strafschoppen die Nijmegenaar Eloy Room kreeg te verwerken in de eredivisie werden benut (2010-2016). Vanaf het seizoen 2010/2011 komt Jasper Cillessen het dichtst in de buurt van deze cijfers met 9 tegendoelpunten uit 9 penalty’s.

Marvelous Nakamba staat met 4 gele kaarten op scherp.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: