19 januari 2022 In de media

Vitesse in beroep tegen UEFA-sanctie omtrent verbod op uitfans

Vitesse 3 – 3 – Conference League Rennes

Vitesse heeft beroep aangetekend tegen het besluit van de UEFA om geen uitsupporters toe te laten bij de eerstvolgende uitwedstrijd van de Arnhemse club in Europees verband. De ‘Control, Ethics and Disciplinary body’ van de Europese voetbalbond legde deze sanctie op naar aanleiding van de gebeurtenissen bij de uitwedstrijd tegen Stade Rennais FC op donderdag 25 november.

Het verbod op uitsupporters bij de eerstvolgende Europese uitwedstrijd van Vitesse kwam voort uit het gooien van voorwerpen en het verstoren van de orde bij het uitduel in Rennes. Tevens ontving de Arnhemse club hier een geldboete van 30.000 euro voor, waar nog een sanctie van 5.000 euro bovenop kwam vanwege het toebrengen van schade. Vitesse vindt de straf omtrent de uitsluiting van meereizende fans buitenproportioneel en is daarom, na het opvragen van de concrete gronden voor dit besluit, tegen deze sanctie in beroep gegaan. Het hoopt hiermee voor haar supporters alsnog de deur te openen om het team te kunnen ondersteunen tijdens de historische uitwedstrijd tegen SK Rapid Wien op donderdag 17 februari.

Het tweeluik tussen Vitesse en SK Rapid Wien speelt zich af in het kader van de tussenronde van de UEFA Europa Conference League. Een week na het treffen in het Allianz Stadion in Wenen wordt de return in Arnhem gespeeld, op donderdag 24 februari. De inzet van de dubbele ontmoeting is een plek bij de laatste zestien van de Conference League.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: