20 oktober 2013 In de media

Vitesse in extremis langs Heerenveen

Patrick van Aanholt heeft Vitesse in blessuretijd drie punten bezorgd. Op bezoek bij SC Heerenveen kwamen de Arnhemmers vlak na rust met 2-0 achter. Alfred Finnboagson en Kenneth Otigba maakten de treffers voor de Friezen.
De bezoekers werden toen echter wakker. De inhaalrace werd ingezet door Lucas Piazon. De Braziliaan maakte twee doelpunten, waardoor het duel in een gelijkspel leek te eindigen. Linksback Van Aanholt besliste anders en schoot prachtig raak in de 93ste minuut: 2-3.

Het was een levendige wedstrijd in Heerenveen. Beide teams kregen kansen op de openingstreffer. Finnbogason en Piazon waren gevaarlijk voor de vijandige doelen. Vlak voor rust werd het 1-0. Een hoekschop van de Friezen werd op fraaie wijze binnengetikt door goaltjesdief Finnbogason. De IJslander scoorde met de hak.

Direct na rust werd het 2-0. Opnieuw was een hoekschop de aanleiding. Otigba kon vogelvrij inkoppen, omdat Marten de Roon een uitstekend blok zette. Het was ook meteen een soort alarm voor Vitesse. Piazon scoorde al snel de aansluitingstreffer. Hij bleef rustig na een voorzet van Mike Havenaar en schoot beheerst raak met links.

De 2-2 kwam opnieuw van uitblinker Piazon. In de 73ste minuut werd een scherpe voorzet van de buitenspeler door niemand geraakt. Havenaar fungeerde daarbij als bliksemafleider. In het laatste kwartier kon het beide kanten op in het Abe Lenstra Stadion. Uiteindelijk pakte Vitesse de winst via Van Aanholt. De vleugelverdediger schoot in de laatste minuut hard raak: 2-3.

Vitesse heeft nu zeventien punten uit tien duels. Daarmee is de club uit Arnhem vijfde. De achterstand op koploper Twente is slechts twee punten. SC Heerenveen blijft steken op vijftien punten.
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: