9 november 2016 In de media

Vitesse in januari weer naar Spanje op trainingskamp

Vitesse gaat zich aan de Spaanse Orihuela Costa voorbereiden op de tweede seizoenhelft. Er wordt ook een oefenduel gespeeld.
Het is al de vierde keer dat de Arnhemse club een trainingskamp belegt ten zuiden van Alicante. De winterstop wordt door eredivisieploegen steevast gebruikt om een week af reizen naar een land met een milder klimaat. Onder betere omstandigheden en met hulp van goede velden hopen de clubs zo een basis te leggen voor een succesvolle tweede seizoenshelft.

Vitesse zal in Spanje ook weer een oefenwedstrjid spelen. De afgelopen jaren oefende de ploeg van toen nog Peter Bosz in La Manga tegen Anderlecht. Ongeveer driekwart van de eredivisieclubs zal naar het populaire Spanje afreizen tijdens de winterstop. Turkije, 5 jaar geleden nog gewild vanwege de lage prijzen, is al een aantal jaren veel minder in trek.

De ploeg van trainer Henk Fraser betrekt in Orihuela hetzelfde hotel als de afgelopen jaren. Vitesse was in 2015 en 2016 ook al in het golfresort Real Campoamor, dat gelegen is op enkele kilometers van de Spaanse kust. Ook in 2013, toen onder trainer Fred Rutten, sloeg Vitesse eveneens op deze fraaie locatie de tenten op.

Het luxueuze complex op een heuvel is omgeven door twee uitstekende velden en wordt gekenmerkt door veel rust en ruimte. Vitesse reist op 2 januari af naar Alicante om op zaterdag 7 januari weer terug te vliegen naar Nederland. De tweede seizoenhelft begint een week later met een thuiswedstrijd tegen FC Twente op zondag 15 januari.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: