29 februari 2020 In de media

Vitesse onderuit in Zwolle na bizarre laatste minuten

Vitesse heeft het uitduel bij PEC Zwolle met 4-3 verloren. De Arnhemmers trokken aan het kortste eind na een krankzinnige slotfase, waarin maar liefst drie doelpunten vielen. Bij rust leidde Vitesse nog met 1-2, na goals van Tim Matavž en Oussama Tannane.
Gustavo Hamer had de thuisploeg eerder nog op voorsprong gebracht. In de slotfase draaide PEC de wedstrijd om via Kenneth Paal en Reza Ghoochannejhad. Daar bleef het niet bij, want in de laatste minuten maakte Tannane met zijn tweede treffer van de avond gelijk, maar bezorgde Pelle Clement PEC Zwolle de zege.

Vitesse trad in Zwolle met dezelfde opstelling aan als een week geleden tegen PSV. De beginfase van het duel met de nummer zestien van de Eredivisie was knotsgek. In de zesde minuut vielen namelijk twee treffers. Eerst kon de thuisploeg juichen, toen Hamer ineens vrij stond voor het Vitesse-doel en koelbloedig afrondde: 1-0. Luttele seconden later had het bomvolle uitvak reden tot juichen. Matavz anticipeerde uitstekend op een te korte terugspeelbal en ook de Sloveense spits rondde koelbloedig af: 1-1.

Het spel bleef op en neer golven in Zwolle. Beide teams kwamen enkele keren gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Namens Vitesse was aanvoerder Bryan Linssen dichtbij een treffer. Linssen, die net op tijd hersteld bleek van zijn vorige week opgelopen gekneusde voet, reageerde alert op een lange bal van achteruit, maar mikte net over. In de 33ste minuut kwam de 1-2 alsnog op het scorebord. Tannane dribbelde zichzelf naar een kansrijke positie en leverde vervolgens een geweldige pegel af. Zijn afstandsschot draaide richting de kruising  en deed daarmee opnieuw het uitvak ontploffen.

Tien minuten na rust liet Linssen weer van zich spreken. Hij dribbelde het strafschopgebied in en schoot, maar de bal ging net voorlangs. Omdat Vitesse vergat het duel in het slot te gooien, bleef PEC Zwolle hoop houden. Een kwartier voor tijd kwamen de Zwollenaren op gelijke hoogte. Linksback Paal stoomde mee op, werd vrijgespeeld en schoot van dichtbij hard raak: 2-2.

De gelijkmaker gaf de thuisploeg veel energie. Vitesse werd achteruit gedrongen en kwam goed weg toen Ghoochannejhad net niet kon binnen tikken uit een voorzet van Paal. Even later eisten die twee spelers weer een hoofdrol op. Volgens scheidsrechter Lindhout schoot Paal tegen de handen van Eli Dasa en de bal ging op de stip. Ghoochannejhad schoot vervolgens raak van elf meter: 3-2.

Het bleek slechts het begin van een krankzinnige slotfase, want een minuut later was het alweer gelijk. Vitesse kreeg op een interessante positie een vrije trap en Tannane schoot hard raak, via een PEC-speler: 3-3. Daarmee leken de Arnhemmers een punt mee te nemen uit Zwolle, maar niets bleek minder waar. PEC kreeg nog een corner en Clement kopte raak: 4-3. Daardoor moest Vitesse een zeer pijnlijke nederlaag slikken.

Volgende week speelt Vitesse een thuiswedstrijd. Op zaterdag 7 maart is FC Twente de tegenstander in GelreDome (aanvang 19.45 uur). Tickets scoor je eenvoudig en snel via VITESSE.NL/TICKETS.