9 mei 2022 In de media

Vitesse in slotfase aan de kant gezet door SC Heerenveen

Vitesse heeft zondagmiddag dure punten verspeeld in het duel met sc Heerenveen. Na een 1-0 voorsprong in de eerste helft, dankzij een benutte penalty van Matúš Bero, kwamen de Friezen in het laatste kwartier eerst langszij en wisten ze het duel uiteindelijk zelfs met 1-2 te winnen.

De Arnhemmers begonnen veelbelovend aan het duel. Al in de tweede minuut kreeg Thomas Buitink een grote kans maar de aanvaller, die voorafgaand aan de wedstrijd werd gehuldigd wegens zijn honderdste optreden in het geel-zwart, schoot over. Het eerste gevaar van de Friezen kwam van Anas Tahiri. Na een technisch hoogstandje bracht de lat redding.

Hoewel de ploeg van Thomas Letsch in de eerste helft niet heel dreigend was, kwamen er wel mogelijkheden voor Loïs Openda en Sondre Tronstad. De Noor nam een afgeslagen bal in één keer op zijn slof, maar zag zijn poging voorlangs gaan. Aan het einde van de eerste helft kwamen de Arnhemmers toch verdienstelijk op voorsprong. Bero mocht de bal op de stip leggen, nadat Jacob Rasmussen door Milan van Ewijk was gevloerd in het strafschopgebied. De Slowaak benutte de pingel en maakte zijn eerste Eredivisiedoelpunt van dit seizoen: 1-0.

Invaller Daan Huisman zorgde aan het begin van het tweede bedrijf voor actie binnen de lijnen. Eerst werd een schot van hem over het doel getikt door keeper Erwin Mulder en daarna werd een kopbal van de lijn gehaald. Ook Enzo Cornelisse ondernam een poging, maar stuitte daarbij op de doelman.

Er was geen reden tot zorgen voor de Arnhemse equipe, totdat Amin Sarr, een kwartier voor tijd, de gelijkmaker op het scorebord zette: 1-1. Enkele minuten later zorgde de aanvaller zelfs voor de 1-2 en besliste daarmee het duel.

Vitesse komt woensdag 11 mei opnieuw in actie. Dan is Fortuna Sittard de tegenstander. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in Sittard.

Vitesse vs sc Heerenveen 1-2 (1-0)

45’ Bero 1-0 (p); 75’ Sarr 1-1; 83’ Sarr 1-2

Geel: 9’ Halilovic; 23’ Buitink