7 januari 2018 In de media

Vitesse in Spanje: Alleen plek voor fitte spelers

Vitesse strijkt in het Spaanse Oliva neer met een 25-kopige selectie. Trainer Henk Fraser heeft vier man thuisgelaten. ,,Ik wil voor de volle honderd procent trainen. Er is alleen plek voor fitte spelers”, zegt hij.
Fraser vindt het trainingskamp in Spanje ‘ontzettend belangrijk’. Vitesse verblijft een week aan de Costa Blanca. Vrijdag moeten de contouren voor de tweede seizoenshelft zichtbaar worden in het oefenduel met Heart of Midlothian, middenmoter in de Schotse Premiership.

Belangen 
Vitesse is op stap zonder Navarone Foor (herstellend van arm uit de kom), Charlie Colkett (vanwege knieproblemen revaliderend bij zijn werkgever Chelsea), Maikel van der Werff (kniekwetsuur) en Alexander Büttner (mag weg bij Vitesse). ,,We beschikken in Spanje over een fitte, gretige groep”, zegt Fraser. ,,Dat is ook een pragmatische keuze. Ik mag maar 25 man meenemen. Meer niet.”

,,Dan kies ik voor een groep die ook wedstrijden kan spelen. Iedereen bij Vitesse moet het besef hebben dat de tweede helft van het seizoen veel beter moet zijn. Dat is in ieders belang. En zeker ook mijn belang. Ik wil dit seizoen zo hoog mogelijk eindigen met Vitesse. Daarvoor ben ik aangesteld. Welke omstandigheden er ook zijn. Iedereen weet wat er op het spel staat. Ik wil honderd procent vooruit.”

Top drie
Vitesse wil dit seizoen een ticket voor de play-offs om Europees voetbal afdwingen. De Arnhemse club staat momenteel op een tegenvallende achtste plek in de eredivisie. Niet alleen de resultaten zijn onder de maat, ook het voetbal wekt onvrede.

,,Op alle vlakken moet het beter”, weet Fraser. ,,Vitesse heeft de ambitie om de top drie aan te vallen. Net zoals FC Utrecht en AZ. Nou, AZ slaagt daar in, wij niet. Deze week is daarom ontzettend belangrijk. Hier zetten we de zaken voor de tweede seizoenshelft neer.”

Hard hand
Fraser lijkt de harde hand te hanteren in Arnhem. De coach zelf vindt dat allemaal wel meevallen. ,,Een groot deel behelst professionele afspraken. Aan de andere kant zijn we met zijn allen al maanden onderweg. Dat levert ook meer duidelijkheid op. We hebben in de eerste seizoenshelft hier en daar aan elkaar moeten wennen. In de zomer is de selectie toch stevig verbouwd. We weten nu wat we aan elkaar hebben. Dat betekent dat we als staf ook eerder helder kunnen worden. We zijn nu sneller concreet in afspraken en beleid.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: