24 november 2013 In de media

Vitesse in tumultueus duel langs Eagles

Vitesse heeft zich zondag met winst van een tumultueus verlopen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles weer aan kop van de eredivisie genesteld (0-3).
Lucas Piazón benutte twee strafschoppen in een duel dat voor rust enige tijd stil lag. Arbiter Danny Makkelie had beide teams naar de kleedkamer gestuurd, nadat een aanhanger van de Eagles het veld had betreden.

De fan kwam de mat op nadat Makkelie de gasten binnen enkele minuten tijd voor de tweede keer een strafschop had gegeven, nu wegens hands van Jop van der Linden. De supporter leek vervolgens even verhaal bij Makkelie te willen halen, maar verdween al snel weer achter de omheining. Omdat er ook nog eens vuurwerk werd afgestoken, lastte de leidsman een pauze van zo'n 10 minuten in.

Net als voor de onderbreking was Piazón ook daarna koeltjes. De Braziliaan had de eerste penalty al benut, toegekend na een overtreding van Deniz Türüç op Mike Havenaar die met rood werd bestraft, en schoot ook zijn tweede feilloos binnen. Makkelie kon vervolgens niets meer goed doen bij het cynische thuispubliek, dat hem met spreekkoren 'bedankte' voor de nog onmogelijk goed te maken achterstand.

Gevaarlijkste ploeg

Voordat het duel zo'n drastische wending had genomen, was die het bekijken zeker waard. De Eagles voelden dat er misschien wel wat te halen viel tegen de Arnhemmers en waren het eerste half uur de gevaarlijkste ploeg. Met tien tegen elf was daar niet veel meer van over en was het vooral een kwestie van tegenhouden.

Dat lukte nog redelijk lang, ook omdat Vitesse niet de behoefte leek te hebben vol op de aanval te spelen. In de 64e minuut verdampte het laatste beetje hoop van de Eagles echter, nadat invaller Gaël Kakuta de stand op 0-3 had gebracht. De Fransman rondde knap af na een fraaie steekpass van Davy Pröpper, die net als zijn ploeggenoot Patrick van Aanholt de afgelopen weken even heeft mogen proeven aan het Nederlands elftal. Vitesse kreeg ook nog kansen op 0-4, maar zo erg werd het voor de Eagles niet.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: