13 februari 2022 In de media

Vitesse incasseert nieuwe nederlaag

Vitesse heeft zaterdagavond opnieuw niet weten te winnen. In GelreDome verloren de Arnhemmers met 0-5 van PSV.

Met de terugkeer van Loïs Openda, Jacob Rasmussen én de fans begon de avond enerverend. Na wat geklungel achterin bij PSV voerde Vitesse de druk op, met uiteindelijk een eerste poging van Nikolai Baden Frederiksen tot gevolg. Zijn inzet ging naast. PSV kwam daarentegen wel tot scoren in de openingsfase. Eran Zahavi zette de ploeg uit de lichtstad, vanuit de rebound, op voorsprong: 0-1.

De Eindhovenaren kregen daarna meerdere mogelijkheden. Eerst weerhield Jeroen Houwen Mario Götze van scoren en daarna ging een schot van Noni Madueke voorlangs. Vitesse werd via Frederiksen gevaarlijk, die na een voorzet van Eli Dasa richting het doel kon koppen. Maar keeper Joël Drommel pakte de bal klemvast.

PSV liet zien sterker te zijn. Via Mauro Júnior (0-2) en Cody Gakpo (0-3) werd de score in de eerste helft uitgebreid. Een discutabele handsbal van Philip Mwene vlak voor rust had Vitesse via een penalty terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük besliste anders.

In het tweede bedrijf probeerde de Arnhemse equipe het wel, maar bleven echte grote kansen uit. PSV was wel weer trefzeker. Invaller Carlos Vinicius zette de 0-4 op het scorebord. Dat de gifbeker nog niet helemaal leeg was, bleek wel in de 88e minuut. Ritsu Doan maakte de 0-5 en besliste daarmee de eindstand.

Het volgende duel voor Vitesse is op donderdag 17 februari. In de UEFA Europa Conference League nemen de Arnhemmers het dan op tegen SK Rapid Wien. Er wordt om 18.45 uur afgetrapt in het Allianz Stadion in Wenen.

Vitesse vs PSV 0-5 (0-3)

4’ Zahavi 0-1; 24’ Mauro Júnior 0-2; 28’ Gakpo 0-3; 62’ Vinicius 0-4; 88’ Doan 0-5

Geel: 38’ Bazoer; 67’ Oroz

Opstelling Vitesse
Houwen, Dasa, Doekhi, Rasmussen, Openda, Tronstad (79’ Vroegh), Grbić (74’ Buitink), Bazoer (46’ Oroz), Frederiksen (46’ Domgjoni), Bero, Wittek

Reserves Vitesse
Schubert, Reiziger, Oroz, Hájek, Gboho, Domgjoni, Yapi, Buitink, Vroegh, Huisman, Manhoef, De Regt

Opstelling PSV
Drommel, Teze, Sangaré, Zahavi (59’ Vinicius), Madueke (59’ Doan), Gakpo (72’ Bruma), Gutiérrez (89’ Van Ginkel), Mauro Júnior, Boscagli, Götze (72’ Veerman), Mwene

Reserves PSV
Müller, Mvogo, Obispo, Van Ginkel, Vinicius, Bruma, Veerman, Doan, Max, Vertessen

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: