31 oktober 2015 In de media

Vitesse is binnen het uur klaar met Excelsior

Vitesse blijft meedoen in de (sub)top van de Eredivisie.
De geelzwarte formatie van trainer Peter Bosz boekte zaterdagavond een relatief eenvoudige overwinning op Excelsior (0-3) en staat nu met twintig punten op de vijfde plaats. Vitesse heeft nu acht van de laatste negen competitiewedstrijden tegen de Kralingers weten te winnen.

Excelsior was na de midweekse bekerblamage tegen Excelsior’31 uit op revanche, maar verloor dus opnieuw. In de beginfase boden de zwarthemden prima tegenstand, maar de eerste echte kans was voor het bezoek: Kelvin Leerdam kopte bij een hoekschop van Denys Oliinyk maar net over. Na een kwartier spelen was het wel raak op Woudestein: Sander Fischer raakte de bal bij een corner met zijn hand en Dominic Solanke maakte vervolgens vanaf elf meter geen fout. De achttienjarige huurling van Chelsea tekende voor zijn vierde competitietreffer in negen wedstrijden.

Vitesse trok de wedstrijd naar zich toe en was via Kevin Diks dicht bij de 0-2, maar het harde afstandsschot van de rechtsback werd gepareerd door Tom Muyters. Excelsior kwam niet verder dan wat speldenprikken: Tom van Weert kwam niet goed aan koppen toe, Kelvin Leerdam voorkwam dat een schot van de spits gevaarlijk kon worden en een voorzet van Adil Auassar bereikte geen medespeler.

Excelsior zocht de kleedkamer zodoende op met een minimale achterstand. In de tweede helft was de eerste kans voor Excelsior, maar de volley van Van Weert werd gepakt door Eloy Room.

Het thuispubliek kreeg weer hoop op een goed resultaat, maar na vijftig minuten schoot Diks die aan diggelen. De verdediger stoomde op en trapte de bal van ver in de lange hoek van Muyters: 0-2. Drie minuten later werd het ook nog 0-3: na een omschakeling bezorgde Valeri Qazaishvili de bal tot bij Milot Rashica, die zijn directe tegenstander uitkapte en het leer rustig onder de keeper door schoof. Excelsior wist dat men een verloren duel speelde, maar probeerde er toch nog het beste van te maken.

Na een uur was men na een prachtaanval zelfs dicht bij de eretreffer, maar Khalid Karami mikte te hoog.Vitesse wekte in het laatste kwart niet meer de indruk om de score nog veel verder uit te willen bouwen en ging ook slordiger spelen.

De beste kansen waren nog wel voor het in het wit gestoken Vitesse: Lewis Baker schoot de bal na een handig overstapje van invaller Nathan rakelings naast en Baker trapte later tegen de lat. Excelsior deed middels een schot van Nigel Hasselbaink nog een poging, maar die inzet was een prooi voor Room.

Vitesse voegde dan ook drie punten aan het totaal toe en het Excelsior van Alfons Groenendijk blijft op twaalf punten staat en bezet de twaalfde positie in het klassement van de Eredivisie.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: