14 december 2015 In de media

Vitesse is de ploeg die het best voldoet aan de definitie van de Hollandse School

De Hollandse School is springlevend (maar niet in Nederland), aldus het vooraanstaande voetbalblog Catenaccio. Vitesse is volgens Catenaccio de ploeg die het best voldoet aan de definitie van de Hollandse School.
Identiteit

Aan de hand van de opgestelde definitie ‘De Hollandse School is het hanteren en doorvoeren van spelprincipes die moeten leiden tot initiatiefrijk en attractief voetbal, teneinde een zo goed mogelijk resultaat te behalen.’ kunnen we ook kijken of onze teams op dit moment spelen volgens de principes van de Hollandse school. Pas als dit het geval is, kunnen we namelijk concluderen dat de tegenvallende prestaties in de Europa League en de EK-kwalificatiereeks te wijten zijn aan de Hollandse school.
 

Vitesse is de ploeg die het best voldoet aan de definitie van de Hollandse School, terwijl opvalt dat Oranje geen van de negen geformuleerde spelprincipes toepast. Het Nederlands elftal speelt namelijk volgens een andere definitie die genoemd is: de Hollandse School is 4-3-3 (met zoveel mogelijk balbezit). Deze manier van spelen staat echter mijlenver af van het voetbal dat Johan Cruijff als protagonist van de Hollandse school bepleit.
 

Lees HIER het volledige artikel.

 

Catenaccio / Foto’s SV

Hoofdsponsor: