14 maart 2021 In de media

Vitesse is genadeloos en wint voor het eerst in 9 jaar in Utrecht

Vitesse heeft voor het eerst sinds 2012 weer gewonnen in Stadion Galgenwaard in competitieverband. De ploeg van Thomas Letsch bleek genadeloos voor doel en houdt daardoor aansluiting bij de ploegen bovenin. Door een schorsing van Oussama Tannane startte voornaamgenoot Darfalou in de basis en dat bleek een gouden greep: 1-3.

FC Utrecht begon goed aan het duel en maakte het Vitesse op alle fronten lastig om tot kansen te komen. De Domstedelingen kwamen vlak voor rust zelfs op voorsprong. Uit een mooie aanval kwam de bal links bij Bart Ramselaar terecht. De middenvelder, die dit seizoen vaak als linksbuiten speelt, bleef geduldig en wachtte met het geven van de beslissende pass. Met de buitenkant van zijn schoen vond hij Gyrano Kerk, die makkelijk scoorde: 1-0.

Darfalou kopt raak

Toch ging Utrecht niet met een voorsprong de rust in. Danilho Doekhi – in januari nog de matchwinner met de enige goal tussen beide ploegen – speelde een lange bal naar voren. Oussama Darfalou kwam boven Tommy St. Jago uit en kopte knap raak: 1-1.

Na rust bleek Vitesse genadeloos. Eric Oelschlägel beging na 52 minuten een overtreding op Armando Broja, waarna de VAR ingreep en er uiteindelijk aan de uitploeg een strafschop werd toegekend. Darfalou benutte vervolgens de penalty: 1-2.

Niet lang daarna werd de voorsprong verdubbeld door de ploeg uit Arnhem. Op aangeven van Darfalou schoot linksback Maximilian Wittek de 1-3 knap binnen. Utrecht had vervolgens moeite om het goede spel in de eerste helft een vervolg te geven. Vitesse had meer balbezit, waardoor Utrecht moeilijk tot nieuwe kansen kwam.

Rode kaart Bazoer

Riechedly Bazoer – afgelopen week nog in genade aangenomen door Vitesse – wist het vervolgens weer voor elkaar te krijgen om een negatieve hoofdrol op zich te nemen. De libero kreeg in de eerste helft een gele kaart na 23 minuten en vergreep zich in de tweede helft aan Jeredy Hilterman, waardoor hij acht minuten voor tijd al kon gaan douchen.

Vitesse blijft door de overwinning in de Galgenwaard in het spoor van de topploegen in de Eredivisie. Na 26 speelrondes is de achterstand op nummer drie AZ slechts een punt. FC Utrecht staat na 25 wedstrijden op de zevende plaats in de Eredivisie.

Bron: ESPN / Foto's: SV

Hoofdsponsor: