17 juli 2016 In de media

Vitesse is op zoek naar een spits

De Arnhemse club wil een aanvaller aantrekken omdat Abiola Dauda nog steeds te licht wordt bevonden.
De jonge Yuning Zhang wordt ondanks zijn sterke serie nog niet rijp genoeg wordt geacht om een heel seizoen in de eredivisie te presteren.

De clubleiding ging de voorbije dagen in Slovenië tijdens het trainingskamp van Vitesse uitvoerig in conclaaf over de spitspositie. Directie en Raad van Commissarissen hebben momenteel een drietal kandidaten op oog om in Arnhem als aanvalsleider te laten fungeren.

De komst van een nieuwe spits is vooral slecht nieuws voor Dauda. Hij krijgt deze voorbereiding een nieuwe kans bij Vitesse nadat hij afgelopen seizoen werd uitgeleend aan het Schotse Heart of Midlothian. Dauda moet vooralsnog de ontketende Zhang voor zich dulden en dreigt nu dus zelfs derde keus te worden.

Hoewel Zhang tot nog toe in alle drie de oefenduels trefzeker was en ook in de spaarzame invalbeurten die hij vorig seizoen in de competitie kreeg al twee maal doel trof, betwijfelt Vitesse of het negentienjarige Chinese talent dat al een heel eredivisieseizoen kan bolwerken.

Zhang wordt bij Vitesse gezien als de spits voor de toekomst. De talentvolle aanvaller is zijn laatste contractjaar ingegaan, maar de verwachting is dat de club de eenzijdige optie om zijn verbintenis met een jaar te verlengen, spoedig zal lichten.

Vitesse eindigde vorig seizoen op een negende plek en mikt voor het nieuwe voetbaljaar op Europees voetbal.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: