13 maart 2015 In de media

Vitesse jaagt in Gelredome op AZ

Vitesse kan vanavond uitstekende zaken doen met het oog op een hoge klassering in de eredivisie. De Arnhemse club wil zich nog proberen rechtstreeks te plaatsen voor Europees voetbal. Dan moet in de eigen GelreDome in elk geval AZ verslagen worden. Het verschil is zes punten in het voordeel van de club uit Alkmaar.
AZ staat sinds dit seizoen onder leiding van trainer John van den Brom die twaalf jaar voor Vitesse speelde. 'Nu pas zie je het echte Vitesse', liet Van den Brom zich in de voorbeschouwing op het belangrijke duel al ontvallen.

Vitesse is bezig aan een sterke serie en staat op dit moment zesde. De Arnhemmers zijn al zeven duels zonder nederlaag. Vorige week speelde de ploeg van trainer Peter Bosz echter een slechte tweede helft bij Heracles Almelo en werd het in blessuretijd nog 1-1.

Dit seizoen is Vitesse thuis wel sterk. Het verloor alleen van koploper PSV. AZ blameerde zichzelf vorige week door uit bij FC Utrecht met 6-2 te verliezen. Bij Vitesse keert Guram Kashia terug van een schorsing. Hij verdringt Dan Mori weer uit de basis.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: