18 september 2021 In de media

Vitesse jaagt in speciaal duel op vertrouwde plek in subtop eredivisie

Vitesse is nog wisselvallig in de Nederlandse competitie. Met twee nederlagen en twee overwinningen staat de ploeg van Thomas Letsch in de middenmoot. Voor FC Twente geldt min of meer hetzelfde

De Tukkers wonnen vorige week van FC Utrecht en hebben na een slechte start nu vier punten verzameld. Vitesse is de nummer negen en sluit aan bij de subtop als het zondagmiddag in GelreDome wint (16.45 uur).

Voor Ricky van Wolfswinkel is het duel in GelreDome bijzonder. Hij bezorgde Vitesse in 2017 met twee goals in De Kuip de KNVB beker tegen AZ. Nu is hij na drie jaar FC Basel terug in de eredivisie bij FC Twente. De technische baas van Twente Jan Streuer heeft een nog veel groter verleden in dezelfde functie bij Vitesse. Streuer woont nog altijd in de Gelderse hoofdstad.

Bij Vitesse keert Eli Dasa terug in het elftal. De Israëliër bleef tegen NS Mura buiten de ploeg vanwege de traditionele Joodse feestdag. Letsch vertelde vrijdagmiddag op Papendal dat de rechtsback terugkeert. Daarmee belandt Romaric Yapi weer op de reservebank. Voorin keert Lois Openda vrijwel zeker terug in de aanval, naast Nikolai Baden Frederiksen of Yann Gboho.

Hoog niveau

Rasmussen, die na een rugblessure alweer minuten maakte, zit waarschijnlijk nog op de bank. De verwachting is dat Hajek start tegen Twente als linker centrale verdediger. Ook Manhoef traint weer met de groep mee.

“Voor mij als trainer een perfecte situatie. We hebben iedereen nodig. Ook voorin zie je dat de intensiteit die wedstrijden vragen niet negentig minuten vol te houden is. Dan is het heel goed te zien hoe drie spelers invallen in de 65e minuut en dezelfde spirit brengen. Daan Huisman bijvoorbeeld haalde tegen Mura een heel hoog niveau. Het geeft een goed gevoel dat we een grote groep van meer dan 20 spelers hebben die het allemaal verdienen om in de basis te staan”, aldus Letsch.

Vitesse traint alleen zaterdagochtend gericht voor het belangrijke thuisduel met FC Twente. Gistermiddag keerde de selectie van Letsch terug op Papendal. De wedstrijd staat in het teken van De Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944.

Vermoedelijke opstelling: Schubert, Doekhi, Bazoer, Hajek; Dasa, Tronstad, Bero, Tannane, Wittek; Gboho en Openda

Voorbeschouwing met Marcus Bero:

Bron: Omroep Gelderland/SV / Foto's: SV

Hoofdsponsor: