15 september 2016 In de media

Vitesse jaagt op eerste thuiszege sinds februari

De Airbornewedstrijd moet voor Vitesse in meer opzichten memorabel worden. De Arnhemse club jaagt zaterdag in GelreDome (aanvang 19.45 uur) op de eerste thuiszege sinds februari.
Vitesse speelde tot nu toe 2 thuisduels. Tegen ADO Den Haag werd verloren (2-1). Tegen FC Utrecht bleef de ploeg van trainer Henk Fraser steken op een gelijkspel (1-1).

Tegen Eagles is de Arnhemse club gewaarschuwd. Vitesse won slechts 3 van de voorgaande 10 thuiswedstrijden tegen Go Ahead in de eredivisie (gelijk 4, verloren 3). De laatste 3 ontmoetingen in Arnhem leverden geen overwinning op. Go Ahead Eagles (2 duels, beide 2-2) is samen met PSV (18 duels) ook de enige eredivisieclub die nog ongeslagen is in GelreDome.

Vitesse overlegt ook goede statistieken. De Arnhemmers leden maar 1 nederlaag in de laatste 12 eredivisieduels met Go Ahead (winst 7, gelijk 4, zowel thuis als uit). Vitesse won ook 15 keer en verloor slechts 1 keer van de laatste 17 thuiswedstrijden tegen gepromoveerde club en incasseerde in de laatste vijf duels van deze reeks geen enkele goal.

Vitesse heeft nu 7 thuisduels in de competitie op rij niet gewonnen (gelijk 3, verloren 4). Vitesse is wel ongeslagen in de laatste 8 Airbornewedstrijden (gelijk 4, verloren 4) en verloor dit duel voor het laatst in 2007 (tegen De Graafschap).

Vitesse maakte dit eredivisieseizoen alle doelpunten (7) tussen minuut 21 en 39, en is samen met PEC Zwolle de enige club die er nog niet in slaagde in de tweede helft te scoren.

Go Ahead kwam dit seizoen nog niet tot scoren in een uitduel. In de laatste 12 uitwedstrijden in de eredivisie scoorde de club uit Deventer slechts 3 keer. De zaterdag ligt de club ook niet. Eagles verloor de laatste 10 eredivisiewedstrijden op een zaterdag en kwam in de laatste 8 duels op deze dag niet tot scoren.

Opmerkelijk: Sander Duits was direct betrokken bij 5 doelpunten in zijn laatste 5 eredivisiewedstrijden tegen Vitesse (4 goals, 1 assist).
 

 
Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: