25 augustus 2021 In de media

Vitesse kan historie schrijven

Vitesse kan donderdag historie schrijven als de club Anderlecht weet uit te schakelen in de play-offs van de Conference League.

Dan zouden de Arnhemmers voor het eerst de poulefase van een Europees toernooi bereiken via de voorrondes. Vitesse speelde in 2017 al wel in de poulefase van de Europa League, maar kwalificeerde zich toen als bekerwinnaar rechtstreeks.

In 2012 probeerde Vitesse voor het eerst voorrondes te overleven. Nadat het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv werd uitgeschakeld, stuitten de Arnhemmers op Anzhi uit Rusland, waar Guus Hiddink toen trainer was. Een jaar later ging het al meteen mis tegen Petrolul Ploiesti uit Roemenië. In 2015 was Southampton te sterk en in 2018 elimineerde Vitesse het Roemeense Viitorul, maar was daarna FC Basel met Ricky van Wolfswinkel een brug te ver.

‘Alles aan doen’

Donderdag tegen Anderlecht probeert Vitesse dus voor de vijfde keer de poulefase te halen via de voorrondes. Ook trainer Thomas Letsch beseft hoe bijzonder dat zou zijn. “We hebben een unieke kans om de poulefase te bereiken tegen een topclub als RSC Anderlecht. We moeten er alles aan doen om daar klaar voor te zijn. Het is belangrijk dat we meenemen wat we verkeerd hebben gedaan tegen Willem II, zodat we donderdag perfect voorbereid zijn.”

Uitgeschakeld door Vitesse

2021: Dundalk FC (Ierland)
2018: FC Viitorul (Roemenië)
2012: Lokomotiv Plovdiv (Bulgarije)
2002: Rapid Boekarest (Roemenië), Werder Bremen (Duitsland).
2000: Maccabi Haifa (Israël)
1999: Beira-Mar (Portugal)
1998: AEK Athene (Griekenland)
1992: Derry City (Noord-Ierland), KV Mechelen (België)
1990: Derry City (Noord-Ierland), Dundee United (Schotland)

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: