29 augustus 2021 In de media

Vitesse kan niet nagenieten van Europese stunt: gretig Ajax overklast Arnhemmers

Vitesse is weer terug op aarde na het bereiken van de Conference League-poulefase. De Arnhemmers stuitten zondagmiddag op een ontketend, dat vastbesloten was om revanche te nemen na de teleurstellende 1-1 tegen FC Twente: de ploeg van Erik ten Hag is met een klinkende 5-0 overwinning de interlandbreak ingegaan.

Ten Hag hield onder meer Nicolás Tagliafico en Steven Berghuis op de bank en gaf Olympisch kampioen Antony voor het eerst dit seizoen een basisplek. De Braziliaan brak de wedstrijd al na vijf minuten open, met een strakke schuiver na een bekeken hakje van Noussair Mazraoui: 1-0. Vitesse kreeg geen moment de kans om lekker in de wedstrijd te komen en mocht doelman Markus Schubert dankbaar zijn dat het lange tijd bij 1-0 bleef.
Ajax gaf in het laatste kwartier voor rust echter gas en liep alsnog uit naar 3-0. Edson Álvarez kopte van dichtbij raak: de goal werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR zag dat de bal via een tegenstander bij de Mexicaan kwam. Riechedly Bazoer ontsnapte nog aan rood na een harde overtreding op Antony, Álvarez trof de lat en Ryan Gravenberch maakte er in de nastoot alsnog 3-0 van.

Schubert moest ook in de tweede helft – nadat Bazoer was achtergebleven in de kleedkamer – volop aan de bak. De Duitser voorkwam een monsterscore, maar moest nog twee keer vissen. Tomás Hájek veranderde een inzet van Dusan Tadic ongelukkigerwijs van richting en Davy Klaassen werkte subtiel een doorgekopte inzet van Lisandro Martínez binnen: 4-0 en 5-0. Vitesse mag na de interlandbreak proberen om het rechterrijtje te verlaten.

Positief was de grote steun in de arena van de meegereisde supporters die regelmatig te horen waren. Hopelijk komen na de interlandbreak een aantal spelers terug van blessures om de verdediging te versterken. Rest ons nog wat mooie actie foto’s van onze SV fotograaf….