21 november 2021 In de media

Vitesse kan PSV geen moment bang maken en gaat onderuit in Eindhoven

EINDHOVEN – Vitesse heeft zaterdagmiddag een kansloze nederlaag geleden bij PSV in Eindhoven. Het werd 2-0.

Voorafgaand dacht Vitesse misschien wel een kans te maken doordat het Philips-stadion leeg moest blijven vanwege de coronamaatregelen. Daarbij kwam nog kijken dat PSV enkele basisspelers moest missen wegens blessures.

Met die gedachten ging Vitesse op zoek naar de goal. De eerste grote kans voor de Arnhemmers kwam al snel toen Loïs Openda op snelheid langs André Ramalho ging. De Belg legde de bal vervolgens af op Nikolai Baden Frederiksen die met zijn schot Joël Drommel testte. De keeper kwam als winnaar uit de strijd.

Prachtgoals PSV

Daarna was het PSV dat snel het duel overnam. Echt grote kansen kwamen er het eerste kwartier niet, een schotje van Mario Götze was het gevaarlijkst voor Vitesse-keeper Markus Schubert. Na 20 minuten kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Eli Dasa verknoeide de bal aan de zijlijn en niet veel later kwam de bal met een stuit voor de voeten van Ibrahim Sangaré, die de bal fraai in de verre hoek schoot.

Tien minuten later was het weer raak toen Götze de bal op het hoofd van spits Vinicius wist te plaatsen. De aanvaller legde de bal neer voor Bruma, die hem keihard raak schoot. Ook dit was een prachtige treffer en daarmee zorgde hij voor de 2-0.

Vitesse kwam daarna niet per se beter in de wedstrijd. PSV was duidelijk de betere ploeg. De stand veranderde alleen niet meer tot aan de rust.

Iets aanvallender

In de tweede helft was Vitesse iets aanvallender. Na rust was het eerst Loïs Openda die weer eens op snelheid er vandoor ging. De Belg schoot nu zelf en zag doelman Drommel zijn inzet naast tikken. Niet veel later was Drommel weer een sta-in-de-weg toen Matus Bero kon uithalen.

Mario Götze zette daar namens PSV wel iets tegenover, maar de middenvelder trof de paal. Maar PSV vond het al een tijdje genoeg in de wedstrijd. Vitesse kon er niet veel tegenover stellen en dat zorgde ook weer voor een vrij teleurstellende tweede helft, waarin amper goed gevoetbald werd.

Een derde PSV-treffer, van Maxi Romero werd in de slotfase nog afgekeurd wegens buitenspel. Dus de eindstand bleef op 2-0 steken.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV