28 oktober 2016 In de media

Vitesse kan verjaardag Cocu verstieren

Vitesse treft zaterdag met PSV een club in crisis. De Arnhemse club kan daarbij de verjaardag van Phillip Cocu verpesten. De coach van de Eindhovense club wordt zaterdag 46 jaar.
Vitesse is gewaarschuwd voor PSV. De Eindhovenaren zijn al ruim een jaar ongeslagen op vreemde bodem in de eredivisie (winst 16 keer, gelijk 2 keer). Daarbij maakte PSV 14 van de 17 goals in de eredivisie dit seizoen op vreemde bodem. PSV produceerde ook de meeste schoten van alle clubs dit seizoen (199), maar scoorde maar met 8 procent van deze pogingen. Alleen Willem II (7 procent) en Roda JC (5 procent) schoten tot nu toe nog minder met scherp.

Luuk de Jong nadert de 50 Eredivisiegoals voor PSV. Hij staat nu op 49.

Cocu speelde 137 eredivisieduels voor Vitesse. Daarin was hij 25 keer trefzeker, waaronder één keer tegen PSV. Als PSV’er was Cocu in de eredivisie 2 keer trefzeker tegen Vitesse.

Cocu maakte op 26 augustus 1990 zijn debuut in de eredivisie in het shirt van Vitesse en nam op 29 april 2007 als speler van PSV afscheid van het betaald voetbal in de kampioenswedstrijd tegen Vitesse (5-1 zege, 1 goal).

Het duel met PSV is voor de supporters van Vitesse ook een weerzien met Davy Pröpper. Hij doorliep de jeugdopleiding in Arnhem en speelde 13 jaar bij de club, voordat hij in 2015 overstapte naar PSV. De geboren Arnhemmer maakte 15 goals in 133 eredivisieduels voor Vitesse.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: