6 maart 2017 In de media

Vitesse-keeper opvallend mild: ‘Had een paar reddingen, geef mezelf een 7’

Echt gelukkig keepte Michael Tornes zaterdag niet in Zwolle. De doelman van Vitesse stond onder de lat door de liesblessure bij concurrent Eloy Room en ging in de fout bij de tweede goal van de Zwollenaren.
Een lange bal viel tussen Tornes en Zwolle-spits Nicolai Brock-Madsen in, maar de doelman was te laat, waarna het 2-0 stond. Uiteindelijk verloor Vitesse met 3-1. "Drie goals, dat is best pijnlijk", aldus Tornes. Bij de eerste treffer (van Saymak, red.) vond Tornes zichzelf kansloos. "Het derde doelpunt (vrije trap Danny Holla, red,) reken ik mezelf aan. Daar stond ik niet goed opgesteld."

Over zijn rol bij de tweede treffer is hij mild voor zichzelf. "Bij die goal is er een rare stuit. Daardoor kreeg de bal een ander effect. Ik wilde de bal weg boksen, maar kwam te laat. Die goal is vooral onfortuinlijk", aldus Tornes, die het geen keepersfout vindt. Op verzoek van De Stentor geeft hij zichzelf een cijfer. "Natuurlijk reken ik me die derde goal aan. Maar ik deed wel goede zaken met mijn voeten en had een paar reddingen in de tweede helft. Ik zou zeggen: een zeven."

VoetbalPrimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: