21 januari 2021 In de media

Vitesse kent de mogelijke tegenstanders in kwartfinale KNVB-beker – Gelderse derby een van de opties

Vitesse speelt in de kwart finale van de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen Excelsior, Heerenveen, Ajax of Nec. Een Gelderse derby bestaat dus tot de mogelijkheden. De Nijmegenaren versloegen donderdagavond Fortuna Sittard met 3-2 na verlenging in eigen stadion.

Wie de definitieve tegenstander van de Arnhemmers wordt, zal zaterdagavond blijken tijdens de loting. Deze wordt door ESPN live uitgezonden.

Tijdens de vorige lotingsronde werd al door loting bepaald welke clubs het thuisrecht zou krijgen gedurende de kwart finales. Dit op verzoek van de burgemeesters en veiligheidsdriehoeken. Vitesse zat niet bij deze clubs en weet dus dat, welke club zij zaterdag ook loten, het in elk geval een uitwedstrijd gaat worden.

Voor Vitesse is het ’t vierde, achtereenvolgende seizoen dat de Arnhemmers de kwartfinales hebben bereikt. In 2017 won Vitesse de KNVB-beker. Vorig seizoen standen zij in de kwartfinale ronde tegen Ajax.

Vitesse heeft haar zinnen op de beker gezet omdat de winnaar deelneemt aan de play off rondes van de UEFA-League. Bij winst volgt deelname aan de groepsfase van dit prestigieuze toernooi. Bij verlies volgt deelname in de groepsfase van de UEFA Conference League.

De kwart finales om de KNVB-beker worden op 9, 10 en 11 februari gespeeld.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: