22 november 2015 In de media

Vitesse kent kwaliteiten van Mike Havenaar

Mike Havenaar speelde bijna drie seizoenen voor Vitesse. Nu is de geboren Japanner succesvol voor ADO Den Haag, vanmiddag de tegenstander van de Arnhemmers.
Havenaar heeft er dit seizoen al acht inliggen in de Hofstad. 'Hij is een uitstekende kopper en werkt altijd keihard voor de ploeg', weet trainer Peter Bosz van Vitesse. 'Het is duidelijk dat Mike het scoren nog niet heeft geleerd.'

Ook Vitesse-verdediger Guram Kashia kent de kwaliteiten van de lange spits. 'Hij is sterk in duels, zeker. Maar als wij goed druk zetten naar voren en hem van de goal weg houden heeft hij het moeilijk. We hebben gemiddeld 60 procent balbezit en spelen veel op de helft van de tegenstander. Ja, hij is iets langer dan ik en maakte bij ons altijd veel goals met het hoofd. Dat is een kwaliteit. Gevaarlijk vind ik hem vooral met ballen van de zijkanten. Dat moeten wij dus voorkomen', zegt de aanvoerder.

Vitesse speelt vanmiddag (16:45 uur) in Den Haag met Sheran Yeini in de basis. Hij vervangt de geschorste Marvelous Nakamba. Het laatste duel verloor Vitesse met 2-0 van AZ. ADO speelde op 6 november met 1-1 gelijk bij Roda JC. Het Haagse doelpunt kwam van Mike Havenaar. In 2013 scoorde Havenaar de 4-0 voor Vitesse in een uitduel met ADO Den Haag.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: