19 juli 2021 In de media

Vitesse kent tegenstander Conference League: winnaar duel Dundalk FC en FC Levadia Tallinn

Vitesse ontmoet in de derde voorronde van de Conference League, de winnaar van de tweede ronde paring Ierse Dundalk FC en FC Levadia Tallinn uit Estland. Deze teams spelen deze week voor het eerst tegen elkaar en volgende week de return.

Seizoenkaarthouders bezoeken Europees duel gratis

De supporters van Vitesse, die in het bezit zijn van een seizoenkaart, mogen gratis naar de Conference League thuiswedstrijd op 5 augustus. Vitesse speelt op 12 augustus de return in Ierland of Estland.

De Conference League is dit seizoen nieuw. Het geldt als het derde Europese toernooi, achter de Champions League en Europa League.

Vitesse was ongeplaatst voor de loting, en dus wisten trainer Thomas Letsch en zijn mannen op voorhand al dat er weleens een sterke tegenstander uit de koker kon komen. Dat gebeurde echter niet: Vitesse ontliep de grootmachten Anderlecht en Rosenborg en moet het opnemen tegen Dundalk FC of FC Levadia Tallinn.

Dundalk FC

Dundalk is geen onbekende van Nederlandse teams: Ajax, AZ, FC Utrecht en PSV namen het in Europa al eens op tegen de Ieren. AZ deed dat voor het laatst, in de groepsfase van de Europa League (seizoen 2016/17) bleek Dundalk een taaie tegenstander. In eigen huis werd het 1-1, in Ierland maakte Wout Weghorst de enige treffer.

FC Levadia Talinn

Levadia Tallinn is de huidige koploper van Estland, de club was in 2006 verantwoordelijk voor de uitschakeling van FC Twente in het voorportaal van de strijd om de UEFA Cup.

Bij winst in de derde voorronde wachten de play-offs. Gaan de Arnhemmers door, dan volgt daarna de groepsfase van het hoofdtoernooi.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: