10 juni 2015 In de media

Vitesse kiest voor sterke tegenstanders in de voorbereiding

In de aanloop naar het nieuwe seizoen speelt zijn ploeg louter tegen professionele tegenstanders, een diep gekoesterde wens van Peter Bosz.
Ook vorig jaar koos de hoofdtrainer al voor een voorbereiding zonder duels met amateurs. 'Aan wedstrijden die je met meer dan tien doelpunten verschil wint, heb je eigenlijk niks. We hebben weerstand nodig', liet Bosz destijds weten. 'De opbouw van de voorbereiding is belangrijk. Ik kies ervoor spelers steeds meer minuten te geven tegen serieuze tegenstanders.'

Bosz is verder van mening dat de club enkel aan de speelstijl kan schaven tegen serieuze opponenten. Om de fans tegemoet te komen, worden de duels zoveel mogelijk afgewerkt bij amateurclubs in de regio. Zo staat de eerste wedstrijd, tegen KV Oostende, op 4 juli gepland bij ESA in Arnhem.

Tijdens die ontmoeting zal Vitesse nog verre van compleet zijn. Onder anderen Guram Kashia, Valeri Qazaishvili en Eloy Room spelen nog interlands en haken later aan. Aanvaller Renato Ibarra is met Ecuador actief is tijdens het toernooi om de Copa América. Zijn laatste poulewedstrijd is op 20 juni, tegen Mexico.

De eerste training van Vitesse staat gepland voor 4 juli. Bosz en zijn selectie reizen vervolgens op 12 juli naar het Oostenrijkse Linz voor een trainingskamp. Daar speelt het een oefenduel met Sparta Praag.
 

VI / Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: