5 mei 2018 In de media

Vitesse kijkt over horizon van dit seizoen heen

Doelman Bilal Bayazit heeft een driejarig contract getekend bij Vitesse. De verbintenis staat model voor de sportieve koers van de Arnhemse club.
De play-offs om Europees voetbal zetten Vitesse onder hoogspanning. De Arnhemse club is in de ban van een miljoenenspel. Maar een vers, driejarig contract voor de talentvolle doelman Bilal Bayazit schetst ook de toekomstvisie. De leiding kijkt al volop over de horizon van dit seizoen heen.

Bayazit (19) past in het meerjarenplan van Vitesse. In dat dossier krijgt youngster Mitchell van Bergen al volop een kans en zit jeugdinternational Thomas Buitink bij de eerste selectie. Onlangs heeft keeper Jeroen Houwen een nieuw, driejarig contract ondertekend. De Arnhemse club zit verder in de afrondende fase van onderhandelingen met Sven van Doorm en Martijn Berden.

,,We zitten in de play-offs, maar zijn achter de schermen al heel lange tijd volop bezig met de toekomst", verklaart technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse. ,,Wij willen de talenten uit de academie in het eerste elftal krijgen. Bilal heeft de potentie. Vandaar ook een driejarig contract."

Talent laten doorstromen is geen sinecure. Sportieve ambities botsen al snel met opleiden. In de eredivisie gaat alles om direct resultaat. Bayazit is dus met recht verheugd. ,,Hier spreekt vertrouwen uit", zegt de doorgaans goedlachse doelman.

Hij verlaat nu zijn ouderlijke huis. Amsterdam wordt na de zomer Arnhem. Na een jeugdperiode bij Ajax en AZ biedt Vitesse het uitzicht op een rijke profcarrière. ,,Dit is mijn tweede profcontract bij de club", vertelt Bayazit. ,,Maar dit is het serieuze werk. Ik moet nu doorpakken. Ik heb daarbij lekkere druk. Ik krijg de tijd bij Vitesse, maar moet ook presteren."

,,En dan is het zaak ergens die kans te pakken. Ik kijk naar Jeroen Houwen. Hij moest er ook uit het niets staan. Ik heb keepers voor me, maar ben jong en gretig. De trainer (keeperstrainer Raimond van der Gouw, LL) moet me wel eens afremmen. Maar dit is wat ik wil. Ik wil in het eerste komen te staan. Ik heb vertrouwen. Ik acht de kans dat ik slaag groot. Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten, maar moet wel geduld tonen."

Dat geldt voor alle exponenten uit de academie, stelt Van Hintum. ,,Juist dat is vaak doorslaggevend voor jeugdspelers", zegt de technisch directeur. ,,Ze moeten geduld hebben, zich blijven ontwikkelen en mentaal sterk blijven. Vitesse wil doorstroming vanuit de jeugd. Dat is financieel en sportief de beste koers. Daarom is dit weer een belangrijke zet van de club."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: