6 januari 2015 In de media

Vitesse kijkt reikhalzend uit naar Bony-miljoenen

In Arnhem wordt het getouwtrek rondom Wilfried Bony (27) met bovengemiddelde belangstelling gevolgd. Vertrekt de spits van Swansea City deze winter naar een Europese grootmacht, dan kan Vitesse miljoenen bijschrijven.
Bony verruilde Vitesse in de zomer van 2013 voor Swansea. Met die deal was veertien miljoen euro gemoeid, die in twee termijnen werd betaald. Ook kreeg Vitesse recht op een bepaald bedrag bij een eventuele doorverkoop. Naar verluidt ligt dit rond de twee miljoen euro.

Daddy Cool is deze winter het meest begeerde transferobject van de Premier League. De makkelijk scorende spits wordt in de Engelse media gelinkt aan de grootmachten Manchester City en Real Madrid. Bony zelf heeft inmiddels bij de clubleiding aangegeven graag een volgende stap te willen maken.

Toen hij in 2013 nog in het shirt van Vitesse speelde, twijfelde Bony in gesprek met Voetbal International nog openlijk of hij de absolute top aankon. 'De toekomst? Ik weet eerlijk gezegd nog niet of ik dan aan een club van het kaliber Chelsea, Real Madrid of eerder middenmoot Duitsland of Engeland moet denken. Maar natuurlijk wil ik nu verder. De belangrijkste voorwaarde is dat ik bij een nieuwe club ook daadwerkelijk speel. Ik zal nooit naar een club gaan waar ik veel verdien maar niet of nauwelijks speel.'
 

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: