24 januari 2024 In de media

Vitesse kijkt terug op constructief gesprek met licentiecommissie KNVB

Woensdagmiddag heeft het gesprek tussen de licentiecommissie van de KNVB, Coley Parry en Vitesse plaatsgevonden. Algemeen directeur ad interim Peter Rovers: “Het is nu wachten op een beslissing. Het was goed te merken dat de licentiecommissie de urgentie van onze situatie onderkent.”

Tijdens het gesprek van ruim anderhalf uur kreeg Parry de kans om zijn verhaal te doen. Rovers: “Daarbij heeft hij een uitgebreide uiteenzetting gegeven van zijn zienswijze en plannen met Vitesse. Vooraf hadden we natuurlijk al een kernachtige samenvatting gemaakt, waarin we onze plannen zo duidelijk mogelijk hebben neergezet.”

Hoewel de licentiecommissie nog geen concrete datum kon noemen, is een besluit nabij: “Het gesprek zal nu eerst op een zorgvuldige manier worden vastgelegd, waarna de licentiecommissie alle benodigde informatie heeft om tot dat besluit te komen.”

Hij vervolgt: “Het is niet voor niets dat we al zolang inzetten op een overname. Op die manier kunnen we stap voor stap bouwen aan een toekomstbestendige en financieel gezonde club. Natuurlijk blijven we werken aan alternatieve, mocht de licentiecommissie onverhoopt een andere beslissing nemen.”

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: