8 augustus 2018 In de media

Vitesse klaar voor duel met FC Basel 1893: ”Hebben veel vertrouwen getankt”

Door de zege op FC Viitorul plaatste Vitesse zich vorige week voor de derde voorronde van de UEFA Europa League. Hierin moet de ploeg van hoofdtrainer Leonid Slutskiy af zien te rekenen met FC Basel 1893.
Om te beginnen komende donderdag, wanneer de Zwitsers op bezoek komen in GelreDome. Vitesse kende een geslaagde vuurdoop van seizoen 2018|2019 in eigen stadion: een week geleden werd er met 3-1 gewonnen van het Roemeense FC Viitorul door treffers van Tim Matavž, Bryan Linssen en Roy Beerens.

Fitte selectie
Op de geblesseerde Arnold Kruiswijk na kan Slutskiy tegen FC Basel 1893 beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Verdediger Jake Clarke-Salter viel in het duel met Viitorul nog uit na een harde botsing, maar hij is tijdig hersteld.

FC Basel 1893
FC Basel 1893 is een topclub uit Zwitserland en kroonde zich in de laatste seizoenen veelvuldig tot landskampioen. FC Basel 1893 overleefde vorig seizoen de groepsfase van de UEFA Champions League, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld door Manchester City.

Van het huidige elftal van FC Basel 1893 weet Slutskiy echter weinig. "Ze hebben nog niet veel wedstrijden gespeeld, dus er valt niet veel te analyseren. Desondanks zijn we klaar voor de strijd en zullen we er alles aan doen om te winnen."

Terugkeer Ricky van Wolfswinkel
Vitesse vs FC Basel 1893 staat onder meer in het teken van de comeback van Ricky van Wolfswinkel. De 29-jarige spits maakte zich onsterfelijk in Arnhem door Vitesse in seizoen 2016|2017 met twee treffers in de finale tegen AZ hoogstpersoonlijk de KNVB-Beker te bezorgen. Vorige zomer maakte Van Wolfswinkel de overstap naar FC Basel 1893.

Voor Maikel van der Werff wordt het een hereniging met zijn maatje. "Het is mooi om Ricky tegen te komen morgen. Een mooi weerzien", vertelt de verdediger, die kansen ziet tegen FC Basel 1893. "Het is een ploeg met veel kwaliteit, maar hun trainer is recent ontslagen. Ze zitten in een mindere fase. En wij hebben veel vertrouwen getankt", aldus Van der Werff.

Een druk schema
Enkele dagen na de Europese wedstrijd vs FC Basel (aanvang 20.00 uur) staat de competitiestart op het programma. Op zondag 12 augustus is FC Groningen de tegenstander in GelreDome (aanvang 14.30 uur). Volgende week donderdag staat de return tegen FC Basel 1893 gepland. Tickets voor deze wedstrijden zijn verkrijgbaar via www.Vitesse.nl/tickets.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: