10 maart 2018 In de media

Vitesse klaar voor duel om plaats 4

Vitesse neemt het zondagmiddag op vs directe concurrent FC Utrecht. Een belangrijk duel in de race om de vierde plek. In aanloop naar het duel met de Domstedelingen nam assistent-trainer Edward Sturing de honneurs bij de training waar. Hoofdtrainer Henk Fraser ontbrak vrijdag vanwege ziekte. Sturing: “Wij moeten vol aan de bak gaan in Utrecht.”
Vitesse kent in FC Utrecht een traditioneel stugge tegenstander. Eerder dit seizoen hielden beide ploegen elkaar in Arnhem in evenwicht. Sturing benadrukt de kwaliteiten van de Utrechters: “FC Utrecht is een sterke ploeg. De kracht zit hem in het collectief. Als team hebben ze heel veel energie en strijd. Daarnaast beschikken ze ook over individuele kwaliteiten.”

Navarone Foor is na zijn schouderblessure weer helemaal terug. Met zijn wonderschoon doelpunt tegen Ajax onderstreepte de middenvelder zijn terugkeer in de selectie. Foor: ”Met mijn doelpunt brak ik de wedstrijd open, dat is natuurlijk mooi. Het was een mooie wedstrijd, nog mooier is dat we de drie punten pakten.”

Naast Sturing benadrukt ook Foor het belang van de wedstrijd tegen FC Utrecht: “De wedstrijd tegen FC Utrecht is net zo belangrijk als de wedstrijd tegen Ajax. Ook dit soort wedstrijden moeten we winnen om aan te blijven haken.”

Na de overwinning op Ajax zijn de Arnhemmers erop gebrand om deze goede lijn door te trekken. Sturing: ”Het zou mooi zijn als wij die wisselvalligheid eruit weten te krijgen, zodat we een constantere reeks neer kunnen zetten. Je ziet dat de verschillen in de Eredivisie klein zijn en dat iedereen van iedereen kan winnen.”

Aan Arnhemse zijde ontrbreekt in elk geval de geblesseerde Arnold Kruiswijk.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: