2 maart 2018 In de media

Vitesse klaar voor treffen met Ajax

Vitesse neemt het zondag in eigen huis op vs Ajax. Om 14.30 uur klinkt het eerste fluitsignaal. De belangen voor beide ploegen zijn groot. Vitesse wil zich verzekeren van een play-off ticket voor Europees voetbal, terwijl Ajax nog altijd in de race is om het kampioenschap.
Hoofdtrainer Henk Fraser benadrukt het belang van deze wedstrijd: “Normaal zijn het extra punten die je kunt pakken tegen tegenstanders als Ajax, maar na de schade die we in de laatste wedstrijden opgelopen hebben, wordt het bijna een verplichting.”

Gelukkig kan de oefenmeester wel weer beschikken over Tim Matavz. Na een schorsing keert de spits weer terug in de selectie bij de Arnhemmers. Matavz: “Ik ben blij dat ik weer deel uit maak van de wedstrijdselectie en ben klaar om zondag weer te spelen.” Hoofdtrainer Fraser: “Hij is een belangrijke speler in dit geheel. Ik denk dat het niet voor niets is dat we zonder hem aardig wat schade hebben opgelopen.”

Eerder dit seizoen won Vitesse op bezoek bij de Amsterdammers met 1-2 door doelpunten van aanvoerder Guram Kashia en Milot Rashica. Fraser geeft aan ook nu weer alle vertrouwen te hebben in aanloop naar het duel met de Amsterdammers: “De voorbereiding was goed, we hebben goed kunnen trainen. Daarnaast hebben we in het verleden vaker aangetoond om tegen tegenstanders zoals Ajax juist goed voor de dag te kunnen komen.”

De oefenmeester vindt dat we zondag van onze eigen kwaliteiten uit moeten gaan: “Wij moeten het zondag hebben van heel goed positiespel en balbezit om het Ajax lastig te maken. Daarnaast denk ik dat we aardig wat spelers met persoonlijke kwaliteiten hebben die in zulke wedstrijden het verschil kunnen maken.”

Alleen Arnold Kruiswijk ontbreekt vanwege een blessure in de wedstrijdselectie voor het treffen met de Amsterdammers.

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: