8 januari 2016 In de media

Vitesse klopt in prima partij Anderlecht (1-2)

Vitesse heeft Anderlecht in La Manga verslagen. De ploeg van Rob Maas won met 1-2, vooral dankzij een prima tweede helft.
Uitstekend begin Vitesse
Al na een minuut scoorde Vitesse. Solanke maakte 1-0 in de rebound na een schot van Qazaishvili. De ploeg van Rob Maas begon met de Japanse aanwinst Ota in de basis. De linksback zette na een goede aanval strak voor, maar Solanke kreeg de bal iets achter zich en kon daardoor vrij voor het doel de score niet verdubbelen. Zo was Vitesse in de eerste tien minuten de betere en gevaarlijkere ploeg op het zonovergoten complex in La Manga.

Sterke start Ota
Halverwege de eerste helft kreeg Anderlecht een corner nadat Room een schot van afstand net naast tikte. Tielemans legde vervolgens de bal op het hoofd van Sylla die in het vijfmetergebied het luchtduel won van Van der Werff (1-1). Vitesse raakte het initiatief steeds meer kwijt en Anderlecht voetbalde met veel druk steeds verder naar voren. Een fout van opnieuw Van der Werff werd bijna afgestraft door Sylla. Na ruim een half uur wisselde Rob Maas Ota die als linksback een goede indruk achterliet met ook veel offensieve drang naar voren.

Nauwelijks gevaar
Na rust verscheen Anderlecht met Bram Nuytinck in de ploeg. De Nijmegenaar en voormalig NEC-speler was als centrumverdediger direct aanvoerder van de Belgen. Vitesse had in de tweede helft weer iets meer grip, maar gevaarlijk werd het allemaal niet voor het doel. Alleen een schot van Qazaishvili kwam in de buurt. Tegelijkertijd gaf Vitesse na rust ook minder weg.

Solanke trefzeker
Halverwege de tweede helft kreeg Vitesse een vrije trap. Van der Werff poeierde de bal via de ingevallen doelman Roef op de lat. De rebound was een koud kunstje voor Solanke die zijn tweede treffer van de middag produceerde (1-2). Het betere positiespel kwam na rust van Vitesse dat bij vlagen goed voetbal liet zien tegen de Belgische grootmacht.

Goed positiespel
Maas bracht Pantic, Baker, Olynik en Kashia in het laatste kwartier nog binnen de lijnen. Room moest nog een schot van Gandoli onschadelijk maken. In de slotfase mocht ook Dauda nog even invallen voor de gevaarlijkste Vitessenaar Rashica. Gandoli schoot een paar minuten voor tijd nog over toen Anderlecht opnieuw door de defensie van Vitesse heen speelde. De ploeg van Maas hield in het frisse La Manga stand en tankte met het oog op de hervatting van het seizoen vertrouwen met de fraaie 2-1 zege.

Opstelling Vitesse: Room, Diks, Van der Werff, Kruiswijk, Ota (35.Leerdam); Yeini, Nakamba, Qazaishvili; Rashica, Solanke, Brown