17 oktober 2021 In de media

Vitesse klopt NEC in verhitte Gelderse burenruzie

Vitesse heeft de in ere herstelde Gelderse derby tegen NEC in zijn voordeel beslist. In Nijmegen bleek een doelpunt van Nikolai Baden Frederiksen voldoende voor de overwinning: 0-1.

Na vier jaar stond de burenruzie weer op het programma en dat was te merken. De beginfase was verhit, met enkele pittige overtredingen en opstootjes. De aanhang van beide ploegen liet zich ook gelden, soms in negatieve zin. Zo werden er bij corners van Vitesse talloze drinkbekers op het veld gegooid.

Na ruim een kwartier was er weer opwinding, dit keer na een treffer van Vitesse-aanvaller Baden Frederiksen. In aanloop naar de goal maakte Oussama Darfalou hands en vervolgens leek de bal de achterlijn te zijn gepasseerd. De VAR oordeelde anders, waardoor de Arnhemmers feest konden vieren.

In het vervolg van de eerste helft ontstond er voor beide doelen af en toe gevaar. Een vrije trap van Lass Schöne werd gepareerd door Vitesse-keeper Markus Schubert en aan de andere kant schoot Darfalou op aangeven van Yann Gboho in kansrijke positie over.

Ook na rust bleef de derby enerverend, ook al was het voetbal niet al te sprankelend. Vitesse kreeg al snel twee goede mogelijkheden, maar Iván Márquez haalde een bal van Eliazer Dasa voor de lijn weg en doelman Mattijs Branderhorst hield Darfalou van scoren af.

In de slotfase ging NEC op jacht naar de gelijkmaker. Schubert keerde een kopbal van Márquez, maar verder dan die kans kwam de thuisploeg niet.
Na de wedstrijd brak de tribune voor het uitval met onze supporters. Op dit moment lijkt iedereen in orde.

Bron: NOS / Foto's: SV

Hoofdsponsor: