27 april 2014 In de media

Vitesse knokt zich naast Eagles

Vitesse heeft in Arnhem een punt gepakt tegen Go Ahead Eagles. De thuisploeg moest na rust een achterstand van twee goals wegwerken.
Vitesse begon aardig aan het duel, en via onder andere Mike Havenaar kregen de Arnhemmers wat mogelijkheden. Na een half uur kwam Go Ahead Eagles echter verrassend op voorsprong. Marnix Kolder stond bij een hoekschop helemaal vrij om bij de tweede paal binnen te knikken: 0-1.

Na rust waren de bezoekers uit Deventer via Sjoerd Overgoor al dicht bij de 0-2, en die viel dan ook na 55 minuten spelen. Jarchinio Antonia verdubbelde de voorsprong voor Go Ahead Eagles. Een verrassende zege van de nummer dertien van de Eredivisie hing in de lucht.

Sterke fase
Vitesse wilde daar echter niet aan meewerken. Guram Kashia kopte de Arnhemmers uit een hoekschop terug in de wedstrijd en acht minuten later was het opnieuw raak. Nadat het team van Peter Bosz al diverse kansen op de gelijkmaker had gemist, krulde Davy Pröpper de bal bijzonder fraai in de bovenhoek: 2-2.

In de slotfase moest Piet Velthuizen voorkomen dat Antonia alsnog Go Ahead een zege bezorgde, terwijl Vitesse zelf ook niet meer tot scoren kwam. Door de remise zakt de Gelderse ploeg naar de vijfde plaats. PSV, dat PEC Zwolle met 1-2 opzij zette, is de nieuwe nummer vier.