5 augustus 2021 In de media

Vitesse komt door zwak verdedigen niet verder dan gelijkspel tegen Dundalk

Vitesse is teleurstellend begonnen in de Conference League met een 2-2 gelijkspel thuis tegen Dundalk. De tegendoelpunten waren te wijten aan laks verdedigen.

Vitesse begon met Riechedly Bazoer in de basis en Oussama Tannane op de bank. Million Manhoef was de vervanger van Eli Dasa als rechtsback en Tomas Hajek startte centraal achterin op de plaats van de geblesseerde Jacob Rasmussen.

Vitesse had duidelijk offensieve intenties. Bazoer probeerde het van afstand, maar zijn schot ging net over. En een gevaarlijke indraaiende hoekschop van Maxi Wittek bracht doelman Abibi flink in de problemen. En na een slim hakje bood Loïs Openda een kans aan Yann Gboho, maar Abibi kon redden. De 1-0 kon niet uitblijven en viel toen Vitesse een snelle counter opzette. Manhoef stoomde op en gaf een fraaie steekpass op Matus Bero, die knap afrondden.

Prima Vitesse

Het antwoord van Dundalk was een schot op de lat van McEleney. Vitesse had ook een kans toen Wittek een heerlijke pass gaf aan Nikolai Frederiksen, maar de Deen kreeg de bal niet onder controle. En op aangeven van Gboho schoot Manhoef de bal net over de kruising. Al met al maakte Vitesse een prima indruk met achterin een heersende en sterk passende Bazoer. En de backs Manhoef en Wittek leefden zich aanvallend uit zonder dat de Ieren daar een antwoord op hadden.

Kansen op nummer twee

Op aangeven van Sondre Tronstad had Opende 2-0 moeten maken, maar de Belg schoot voorlangs. En een steekpass op Gboho leverde een kans op voor Frederiksen, maar Abibi zat ertussen. Vlak voor rust had Bero de gelegenheid om zijn tweede doelpunt te maken, maar weer was Abibi een sta-in-de-weg.

Slordiger

Na rust was Hajek gevaarlijk met een kopbal op de lat. En Bazoer schoot van afstand tegen de paal. Daarna luwde het offensief en hadden de Ieren ook een kans via Sloggett. Vitesse werd steeds slordiger. Uitblinker Bazoer zette wel een mooie aanval op met een pass op Openda. Die bediende Bero, maar zijn inzet kwam tegen een Iers hoofd aan. Dundalk werd steeds gevaarlijker en McEleney kopte raak, waarbij hij Hajek wel heel makkelijk aftroefde: 1-1.

Dundalk op voorsprong

Trainer Thomas Letsch bracht alsnog Oussama Tannane in, Gboho ging naar de kant. En ook de tegenvallende Frederiksen werd vervangen, Oussama Darfalou verving de Deen. Tannane probeerde direct een strafschop te versieren. En hij probeerde het met een vrije trap van afstand, maar die ging hoog over. Dundalk sloeg vervolgens toe in de counter na een mislukte combinatie tussen Bazoer en Tannane. McEleney brak uit, kapte Danilho Doekhi kinderlijk eenvoudig uit en stiftte de bal beheerst over doelman Markus Schubert.

Hoofdrol Openda

Bazoer werd gewisseld, met de Zwitser Julian von Moos kwam er een extra aanvaller bij. Tannane bood Openda een kans, maar zijn inzet miste kracht. Een poging buitenkant links van Tannane ging over. Toch werd het op de valreep nog 2-2. Een bal viel op het hoofd van Nattestad en Opende reageerde heel attent. Maar de Belg trapte even later na en moest met rood van het veld af. Met tien man wist Vitesse te overleven. Over een week zal Vitesse in Dublin moeten winnen om de play-offs van de Conference League te halen, waarin Anderlecht vrijwel zeker de tegenstander wordt.

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: