22 november 2020 In de media

Vitesse koploper, maar laat punten liggen in Groningen

Vitesse heeft zich weliswaar aan kop van de eredivisie genesteld, maar de ploeg van trainer Thomas Letsch liet wel punten liggen in de uitwedstrijd tegen FC Groningen: 1-1. Gezien de kansenverhouding zal de club uit Arnhem het minst tevreden zijn met de remise. Bovendien verzuimde Vitesse de druk te houden op Ajax, dat met een zege zondag op Heracles Almelo aan kop van de ranglijst 2 punten afstand neemt.

Middenvelder Matus Bero, die zijn rentree maakte na een maand afwezigheid, kreeg na 10 minuten een grote mogelijkheid om Vitesse aan de leiding te brengen. Groningen-verdediger Wessel Dammers leverde de bal zomaar in, maar de Slowaak knalde oog in oog met doelman Sergio Padt op de lat.

Na een half uur opende Patrick Joosten bij de eerste serieuze kans voor de Groningers de score met een fraaie knal van afstand. Hij dribbelde vanaf de linkerflank naar binnen en krulde de bal van ongeveer 25 meter om doelman Remko Pasveer. Vlak voor rust bracht spits Loïs Openda de bezoekers weer langszij. Hij werkte de bal na wat gerommel in het zestienmetergebied na een vrije trap binnen.

In de tweede helft verkwanselde Vitesse opnieuw een enorme kans. De Albanees Armando Broja slalomde om Padt heen, maar schoot voor een leeg doel wild over.

Vitesse voert de eredivisie nu aan met 22 punten, Groningen staat zevende met 14 punten.

Bron: Ziggosport / Foto's: SV