22 november 2014 In de media

Vitesse krijgt geen loon naar werk

Hoewel het als zesde geklasseerde AZ vijf plaatsen hoger op de ranglijst stond dan Vitesse, bedroeg het verschil slechts één punt.
De beide ploegen ontliepen elkaar zaterdagavond ook weinig, maar een doelpunt van Aron Jóhannsson was voor de thuisploeg voldoende voor de overwinning.

AZ en Vitesse slaagden er nauwelijks in om de toeschouwers in het AFAS Stadion te vermaken in de eerste 45 minuten, maar omdat er halverwege een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord stond, zullen de Alkmaarse supporters daar niet echt mee hebben kunnen zitten. De voorsprong voor het elftal van trainer John van de Brom was bovendien verdiend, want zonder sprankelend voetbal te laten zien was AZ wel de bovenliggende partij.

Op de linkerflank was Simon Poulsen goed op dreef en hij leverde diverse goede voorzetten af, maar het was Thom Haye die vanaf die kant de openingstreffer voorbereidde. De jeugdige middenvelder legde een indraaiende bal na een klein kwartier op het hoofd van Jóhannsson en die passeerde keeper Eloy Room, in het doel van de Arnhemmers de vervanger van de geblesseerde Piet Velthuizen. Voor de IJslandse Amerikaan was het zijn eerste goal in de Eredivisie dit seizoen.

Vitesse kwam aan de andere kant niet veel verder dan enkele corners, al moest AZ-verdediger Mattias Johansson op de doellijn redding brengen na een dwarrelbal van Marko Vejinovic. Op slag van rust moest Room nog een keer handelend optreden, na een fraai afstandsschot van Haye.

Bij de gasten wachtte coach Peter Bosz na de pauze niet lang met ingrijpen, want hij bracht Guram Kashia en Zakaria Labyad al snel binnen de lijnen voor Kelvin Leerdam en Denys Oliynyk.Die wissels sorteerden effect, aangezien Vitesse beter in de wedstrijd kwam en met name Labyad sterk inviel.

Abiola Dauda stuitte echter op AZ-doelman Esteban, terwijl een schot van Bertrand Traoré geblokt werd en een vrije trap van Vejinovic leverde evenmin succes op. Esteban redde daarna nog knap op een kopbal van labyad. Aan de andere kant had invaller Guus Hupperts zorgvuldiger om moeten gaan met een grote kans, maar het deerde de Alkmaarders niet; het team van Van den Brom hield de punten in eigen huis en handhaaft zich zodoende in de subtop.
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: