26 januari 2014 In de media

Vitesse krijgt NEC niet over de knie

Vitesse heeft in de Eredivisie dure punten verspeeld tegen rivaal NEC. De Gelderse derby eindigde in Arnhem in een gelijkspel.
In de Gelredome was het Vitesse dat het best aan de wedstrijd begon. Renato Ibarra zorgde in de openingsminuten op de rechterflank voor gevaar. Zijn schot na zes minuten ging net voor het Nijmeegse doel langs. Later was Dan Mori dichtbij de openingstreffer, maar de kopbal van de veelbesproken verdediger werd van de lijn gehaald.

Ondertussen liet ook NEC zich af en toe zien. Een volley van Christoph Hemlein zeilde namelijk naast het doel van Piet Velthuizen, waarna Vitesse toch op voorsprong kwam. Mori knikte na een half uur de bal prachtig in de verre hoek uit een hoekschop van Christian Atsu.

Amper vijf minuten later mocht de thuisploeg Kelvin Leerdam bedanken dat het in de eerste helft 1-0 bleef. De geboren Surinamer kon op de doellijn nog net een doelpunt van Samuel Stefanik voorkomen.

NEC komt langszij
Na 71 minuten was het voor de Nijmeegse bezoekers wel raak. Jan-Arie van der Heijden werkte een voorzet van Hemlein maar half weg, waardoor Michael Higdon kon scoren: 1-1. Een verdiende gelijkmaker, want tien minuten eerder had NEC al de buitenkant van de paal geraakt.

De gelijkmaker dwong Vitesse om in de slotfase nog één keer een offensief eruit te gooien. Onder andere Leerdam was dichtbij een doelpunt, maar er werd in de Gelredome niet meer gescoord. Ajax krijgt daardoor de kans om twee punten op de Arnhemmers uit te lopen.