3 juni 2024 In de media

Vitesse krijgt officieel uitstel tot 17 juni 2024, maar luidt ook de noodklok

Vitesse heeft van de Licentiecommissie officieel bericht ontvangen dat het op de goede weg is en daarmee uitstel krijgt voor het voldoen aan de licentie-eisen tot 17 juni 2024.

De Licentiecommissie komt tot de conclusie dat de omstandigheden van Vitesse, sinds het voorgenomen besluit van 30 april, wezenlijk en in positieve zin zijn gewijzigd. Hierom heeft de Licentiecommissie besloten om uitstel te verlenen, alvorens een definitief besluit te nemen over het wel al dan niet intrekken van de proflicentie.

De focus voor Vitesse ligt de komende weken op een drietal zaken; het definitief herstellen van de relaties met ING Bank en BDO Accountants en het realiseren van een sluitende begroting.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes reageert op het bericht van de Licentiecommissie: “Wij zijn positief over het uitstel van de Licentiecommissie. Dat is erg prettig. Ik wil echter ook de noodklok luiden. We hebben nog circa drie weken om een sluitende begroting te realiseren. Wij zijn nog steeds – zonder twijfel – van mening dat we niet tot nauwelijks verder kunnen snijden dan hetgeen nu op papier staat. Dat wil zeggen dat we een gat in de begroting hebben van zes miljoen euro, los van de schuldenlast. Externe financiering is dus een absolute noodzaak. Dit proces gaat echter te langzaam. We focussen ons in eerste instantie op de regio en dat wordt ook concreter – via een STAK -, inclusief toezeggingen, maar het is nog niet genoeg. De komende week staan er een boel afspraken in de agenda. Hopelijk zorgt dit voor de benodigde injectie. Als de regio immers wat wil, dan is dit echt de laatste kans. De supporters hebben met de crowdfunding hun werk gedaan, nu is het aan het regionale bedrijfsleven om hun bijdrage te leveren!”

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: