20 december 2021 In de media

Vitesse krijgt verlossende woord en gaat door in Conference League!

Vitesse heeft zich geplaatst voor de tussenronde van de Conference League. De UEFA maakt bekend dat Tottenham Hotspur een reglementaire 3-0 nederlaag toegewezen heeft gekregen en dat betekent dat de Engelsen Vitesse niet meer kunnen inhalen in Groep G.

Vitesse boekte donderdag een 3-1 overwinning op NS Mura en sloot de poulefase af met tien punten uit zes wedstrijden. Tottenham zou spelen tegen Stade Rennais, maar liet dat duel uit het programma schrappen. De Londense club kampte met een corona-uitbraak en had naar eigen zeggen te weinig spelers.

De UEFA ging op zoek naar een datum om de wedstrijd in te halen, maar de programma’s van Spurs en Stade Rennais boden geen ruimte voor een extra duel in 2021. De tuchtcommissie heeft daarom besloten Tottenham een 3-0 nederlaag toe te kennen. Het team van Antonio Conte blijft op zeven punten staan, drie punten minder dan runner-up Vitesse.

Vitesse weet sinds vorige week al dat het op Rapid Wien stuit in de tussenronde van de Conference League. Tijdens de loting maakte de UEFA nog een voorbehoud en stonden de Arnhemmers samen met Tottenham op één balletje. Nu is vanuit het hoofdkwartier van de UEFA dus uitsluitsel gekomen en overwinteren de Arnhemmers voor het eerst in de clubhistorie.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: