21 mei 2016 In de media

Vitesse laakt wedstrijdorganisatie bekerfinale O19

Vitesse is bijzonder teleurgesteld in de wijze waarop de bekerfinale tussen Vitesse O19 en NEC O19 is georganiseerd.
Conform de bekerloting wordt de wedstrijd in Nijmegen gespeeld. Echter staan zowel NEC als de KNVB niet voldoende open om de wedstrijd dusdanig te organiseren dat zowel supporters van de thuisploeg als van Vitesse op redelijke wijze aanwezig kunnen zijn.
 
Algemeen directeur Joost de Wit laat weten: "Bij Vitesse hechten we grote waarde aan normalisatie. In dat kader hebben we zelfs extra kaarten beschikbaar gesteld voor NEC-supporters die in november naar GelreDome wilden afreizen voor de derby. Des te meer verbaast het ons dat de organiserende club alternatieven, zoals het spelen op neutraal terrein of op een ander moment in de week, heeft afgehouden.

Wij begrijpen de rivaliteit, maar wij zijn van mening dat deze houding de onderlinge verstandhouding onnodig op de proef stelt. Het organiseren van een O19-bekerfinale waarbij uitsupporters met een verplichte en eenzijdig opgelegde buscombi moeten afreizen is een maatregel die wij niet kunnen en willen accepteren."
 
De reglementen zeggen dat de thuisploeg verantwoordelijk is voor de wedstrijdorganisatie. De Wit: "Omdat wij onze O19-spelers het spelen van een bekerfinale, waar zij hard voor gewerkt hebben, niet willen onthouden is er geen andere mogelijkheid dan de wedstrijd zonder uitsupporters te laten plaatsvinden. We zijn verbijsterd dat we deze conclusie moeten trekken, maar helaas is er geen wedstrijdorganiserende partij die naar onze tevredenheid in oplossingen heeft willen meedenken."
 
Vitesse begrijpt de teleurstelling van de Arnhemse supporters. Echter vraagt de club haar supporters met klem niet op eigen gelegenheid naar Nijmegen af te reizen.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: