21 maart 2020 In de media

Vitesse laat buitenlandse spelers niet terugkeren naar eigen land

Vitesse geeft zijn buitenlandse spelers geen toestemming om tijdens de coronacrisis terug te keren naar hun eigen land.
Zij moeten de komende tijd in Nederland hun individuele programma's volgen. Dat vertelt algemeen directeur Pascal van Wijk, die via de officiële clubkanalen ingaat op de weerslag van de huidige situatie op Vitesse.

"Ook voor ons is het een nieuwe en complexe situatie", zegt Van Wijk. "We hebben dagelijks contact met onze eigen collega's en betrokken instanties. We hebben de afgelopen dagen ook afwegingen moeten maken. Zo hebben we besloten dat onze spelers in Nederland moeten blijven en dus niet naar het buitenland mogen reizen, om zodoende geen onnodige (gezondheid)risico's te lopen. In alle afwegingen die we maken staat de volksgezondheid centraal."

Spelers kunnen niet terug in verband met de in hun land van herkomst genomen maatregelen of lopen het risico dat ze, na bijstelling van de huidige maatregelen door bevoorbeeld een verplichte quarantaine, niet meer terug naar Nederland.kunnen. De Schengen landen, waaronder Nederland, laten het inreizen vanaf niet-Schengen landen niet eens meer toe.

Zo goed en kwaad als het kan, probeert Vitesse tijdens de coronacrisis het werk voort te zetten. "De spelers proberen zo fit mogelijk te zijn als onze trainingsaccommodatie weer wordt opengesteld voor collectieve trainingen. Daarnaast proberen we de brede consequenties van de maatregelen inzichtelijk te maken. Maar bovenal zijn we in gedachten bij diegenen die getroffen zijn door het virus en betrokken zijn bij de bestrijding daarvan. En waar we kunnen, dragen we met Vitesse Betrokken bij om elkaar een hart onder de riem te steken."

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: