18 juni 2019 In de media

Vitesse laat Büttner gaan

De wegen van Alexander Büttner en Vitesse scheiden zich. De Achterhoeker komt al langere tijd niet tot overeenstemming met de eredivisionist over een nieuw contract. De clubleiding in Arnhem gaat ervan uit dat de back nu vertrekt.
Büttner (30) heeft een aflopend contract bij Vitesse. De Arnhemse club heeft de Doetinchemmer een nieuwe, driejarige overeenkomst aangeboden. Maar de onderhandelingen zitten al maanden in een impasse.

,,De toekomst van Alexander Büttner ligt elders”, verklaart technisch directeur Mohammed Allach van Vitesse nu.

De Arnhemse club start zondag 23 juni de voorbereiding. Bij de seizoensopening keren ook de huurlingen Thomas Bruns (FC Groningen), Sven van Doorm (Telstar), Julian Lelieveld (Go Ahead Eagles) en Khalid Karami (NAC) terug. 

De gehuurde spelers Martin Ødegaard (Real Madrid), Mohammed Dauda (Anderlecht) en Eduardo, Charly Musonda en Jake Clarke-Salter (Chelsea) zijn terug naar hun clubs. Arnold Kruiswijk is gestopt en Maikel van der Werff is transfervrij vertrokken. Datzelfde geldt voor Büttner, tenzij er alsnog een opening in de onderhandelingen wordt gevonden. 

,,Het is een trend dat de transfermarkt relatief laat pas echt op gang komt”, stelt Allach. ,,Uiteraard hebben wij de schaduwlijsten klaar liggen en zijn we achter de schermen volop bezig om de selectie weer op volle sterkte te brengen.”

Voor Allach is het belangrijk dat clubeigenaar Valeri Oyf het budget voor de selectie op peil houdt. Bij Vitesse wordt in andere geledingen bezuinigd, om de kosten naar beneden te krijgen. De club houdt de ambitie voor komend seizoen ook overeind. Dat is een ticket voor Europees voetbal. De Arnhemse club is daar afgelopen voetbaljaar niet in geslaagd.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: