1 mei 2016 In de media

Vitesse laat kans liggen

Vitesse heeft in de strijd om een plek in de play-offs een gouden kans laten liggen.
Tegen een voor rust pover FC Utrecht leek er lange tijd niets aan de hand, maar de thuisploeg verzuimde om bij een 1-0 voorsprong door te drukken en kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. Utrecht sloeg hard toe en won met 1-3, waardoor Vitesse nu al vijf duels wacht op een thuiszege.

Utrecht leek in de eerste helft nog een beetje van streek van de verloren bekerfinale. Als snel kopte Christian Kum de bal zo in de voeten van Dominic Solanke, maar hij stuitte op Filip Bednarek. Na een halfuur was het wel raak: uit een scrimmage kwam Güram Kashia als eerste goed bij de bal, waarna hij van dichtbij de 1-0 binnen kon schieten. Kum had kort daarop de gelijkmaker kunnen maken, maar hij kopte niet raak vanaf een paar meter.

Aan de andere kant had Renato Ibarra nog een aardig schot in huis, waarop Bednarek redde.Utrecht was niet bij machte om druk te ontwikkelen richting het Arnhemse doel en Vitesse leek het allemaal wel goed te vinden, al was het nog wel spaarzaam gevaarlijk. Zo vond Lewis Baker met een vrije trap doelpuntenmaker Kashia, maar hij wist zijn kopbal niet richting het doel te krijgen.

Halverwege de tweede helft kreeg Utrecht ineens twee grote kansen. Eerst had Sebastién Haller moeten scoren, maar zijn schot was te zwak, waarna Ruud Boymans de rebound miste. Vervolgens dacht Haller te scoren met een geweldige omhaal, maar Eloy Room redde op schitterende wijze.Ook Vitesse liet zich gelden: na een slippertje van Bednarek leek Baker te scoren, maar Mark van den Maarel redde op de lijn.

Er moest ergens een goal gaan vallen en die viel voor de uitploeg. Voormalig Vitessenaar Nacer Barazite drukte fraai af na een goede voorzet van Kum en trok de score zo terug in evenwicht.

Utrecht leefde volledig op en kwam vijf minuten voor tijd zelfs op een voorsprong, toen Boymans uit een hoekschop van Barazite binnen kopte. Ramon Leeuwin maakte vervolgens het feest compleet met de 1-3. Utrecht moet nu volgende week met 3-0 winnen van directe concurrent AZ om direct Europees voetbal af te dwingen.