27 oktober 2013 In de media

Vitesse laat koppositie glippen

Vitesse heeft zondag niet weten te profiteren van het puntenverlies van de topclubs. De Arnhemmers gaven in eigen stadion een zeker lijkende overwinning uit handen tegen FC Groningen: 2-2.
Beide ploegen blijven daardoor in de subtop staan.

Vitesse moest het stellen zonder de geschorste Jan-Arie van der Heijden en de zwaar geblesseerde Theo Janssen, maar begon prima in het goedgevulde stadion GelreDome. Lucas Piazón profiteerde al na acht minuten bijna van Gronings balverlies. De Braziliaan schoot de bal wel langs doelman Marco Bizot, maar Eric Botteghin kon zijn poging van de lijn halen.

Piazón stond na dertig minuten wel aan de basis van de 1-0. De linkeraanvaller vond uit een hoekschop het hoofd van Mike Havenaar, die Bizot met een kopbal via de grond passeerde. De voorsprong was verdiend, omdat Groningen op een paar afstandsschoten na niet veel had laten zien.

Dat gebeurde allemaal tot tevredenheid van Merab Jordania, die vanuit de nok van het stadion toekeek. De Georgiër verkocht deze week al zijn aandelen aan zijn steenrijke Russische vriend Alexander Tsjigirinski, maar bleef 'zijn' club gewoon trouw. Chigirinski was overigens niet aanwezig en zal dat waarschijnlijk ook niet al te vaak gaan doen.

Ook na rust had Vitesse lang weinig te duchten van Groningen en dat was vooral de eigen verdienste. De ploeg maakte weinig fouten en creëerde ook nog de nodige kansen op de 2-0. Zo raakte Marko Vejinovic de lat, iets dat Piazón na 66 minuten ook deed. Zijn vrije trap van grote afstand kwam dankzij een curieuze curve zelfs tot twee keer toe op de bovenligger.

Davy Pröpper leek in de 72e minuut aan alle onzekerheid een einde te maken door de 2-0 op het bord te zetten, maar amper een minuut later zorgde invaller Richairo Zivkovic al voor de 2-1. Vlak daarna mikte Tjaronn Chery, die even daarvoor al de paal had geraakt, zelfs de gelijkmaker binnen: 2-2. Vitesse had in de slotfase misschien wel een strafschop moeten hebben na een vermeende overtreding op Renato Ibarra, maar arbiter Björn Kuipers wuifde alle claims weg.