7 december 2013 In de media

Vitesse laat PSV ruim kansloos: 6-2

Vitesse heeft zaterdagavond in Eindhoven voor een daverende stunt gezorgd door PSV met maar liefst 6-2 te verslaan. Ondanks de onvoorwaardeijke steun van het thuispubliek waren de Arnhemmers zeer effectief.
Vitesse had in de beginfase moeite met het felle PSV. De Eindhovenaren waren nadrukkelijk op zoek naar een goed resultaat in eigen huis. Piet Velthuizen redde een aantal keer fraai op inzetten van onder anderen Depay en Stijn Schaars. Vitesse had via Christian Atsu een goede mogelijkheid om de score te openen.

In de 38 ste minuut kwam Vitesse knap op voorsprong. Mike Havenaar nam een inworp snel. Davy Pröpper zette met een listig overstapje Piazon vrij voor het doel. De Braziliaan rondde uiterst koelbloedig af: 1-1. Kort voor rust was Piazon de aangever. Het indraaiende schot van Atsu kwam in de handen van PSV-doelman Jeroen Zoet terecht. Op slag van rust trok PSV de stand gelijk. Depay draaide op de rand van het strafschopgebied handig weg en schoot raak: 1-1.

De tweede helft was minstens zo spannend en attractief als de eerste helft. Nadat het spel op en neer golfde, kreeg Vitesse na ruim een uur spelen een goede mogelijkheid. Piazon speelde Patrick van Aanholt vrij. De mee opgekomen linksback schoot hard, maar raakte de voeten van doelman Zoet. Het bleek een voorbode, want in de 66 ste minuut werd het wel 1-2. Een handige actie van Atsu bereikte Havenaar. De lange spits kroop voor zijn tegenstander en tikte van dichtbij raak: 1-2.

Piazon bewees in de 75 ste minuut nogmaals van onschatbare waarde te zijn. Leerdam veroverde de bal rond de middenlijn en via de sterk spelende Marko Vejinovic kwam de bal bij Piazon. De Braziliaan zette met een splijtende pass Leerdam vrij voor doelman
Zoet. De rechtsback omspeelde de keeper en schoot Vitesse naar de overwinning: 1-3.

Vijf minuten voor tijd leek het duel nog spannend te worden door een doelpunt van verdediger Rekik. Het thuispubliek ging nog maar eens de ploeg staan, maar direct na de aftrap zorgde Davy Pröpper alweer voor een marge van twee doelpunten door Jeroen Zoet te passeren. In de slotfase van het duel, dat na de vierde treffer gespeeld was, zorgden Patrick van Aanholt en nogmaals Davy Pröpper voor een fantastisch slotakkoord: 2-6.